Goedemorgen Bitcoin: staan miners onder druk?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers koppelt zich los van aandelenmarkten, maar niet op goede manier

Deze week kleurden de aandelenbeurzen weer een beetje groen en daar kon bitcoin helaas niet aan meedoen. Over de gehele week gemeten noteert bitcoin namelijk een min van 1,56 procent, terwijl de Nasdaq 100 met 3,1 procent is gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat betekent niet dat de aandelenmarkten nu ineens uit de macro-economische storm ontsnapt zijn. Vanaf het begin van 2022 staat bijvoorbeeld de Invesco QQQ Trust, een ETF met Amerikaanse techbedrijven, met 23 procent in het rood.

Komen de marges van bitcoin miners onder druk?

Miners hebben een belangrijke positie bij het minen van bitcoin. Deze bedrijven hebben de beschikking over honderden miljarden dollars aan mining hardware om het volgende block te vinden.

Mining is een continue strijd tussen alle aangesloten computers op het netwerk om nieuwe bitcoin vinden, gestroomlijnd door het proces dat proof-of-work heet. Miners krijgen 6,25 bitcoin per gevonden block, wat neerkomt op ~$180.000 per block. Vanaf februari 2024 gaat deze block subsidie weer door de helft: 3,125 BTC.

Lightning Netwerk schrijft nieuw record: 3.900 bitcoin in publieke kanalen

Lightning, het schaalbaarheidsnetwerk bovenop bitcoin, groeit gestaag door. Momenteel zit er al weer meer dan 3.900 BTC in de publieke betaalkanalen.

Het Lightning Network bestaat uit veel verschillende deelnemers. Je hebt naast de publiekelijk bekende betaalkanalen ook actieve deelnemers die níet terugkomen in dit soort statistieken. Gebruikers die liever wat meer privacy hebben kunnen prima transacties doen met lightning zonder dat wij dat in kunnen zien.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...