Goedemorgen Bitcoin: Startup kreeg $400 miljoen van dochterbedrijf FTX

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Failliete cryptobank wil klanten weer toegang geven

Het failliete BlockFi wil sommige klantenaccounts weer openen, zodat klanten hun cryptomunten eraf kunnen halen. De cryptobank heeft hiertoe een aanvraag ingediend bij de rechtsbank in New Jersey die de faillissementen afhandelt.

Onder meer journalist Tiffany Fong maakt melding van een email die naar haar gestuurd is.

In de aanvraag staat onder meer dat de cryptomunten de klanten toebehoren en niet aan BlockFi. In hun ogen moeten hun oude klanten deze munten kunnen opnemen. Op 9 januari 2023 doet de rechter uitspraak. Op 13 januari vindt een afzonderlijke hoorzitting over de rekeningen van BlockFi International Ltd., een dochterbedrijf dat niet-Amerikaanse activiteiten vanuit Bermuda uitvoert.

Amerika koerst op recessie af, wat betekent dat voor bitcoin?

Net als vele andere economen, verwacht Joe Davis van Vanguard dat de Verenigde Staten in 2023 een recessie te wachten staat. Net als zijn collega's verwacht Davis echter dat het niet om een zware recessie gaat. David noemt het zelfs een "Zoom-recessie", waar vooral de techbedrijven die profiteerden van COVID-19 last van krijgen.

Overigens wil de Amerikaanse Federal Reserve nog helemaal niets weten van een recessie in 2023. Voorzitter Jerome Powell claimt dat het land de komende periode een "redelijke" economische groei en toename van de werkloosheid te wachten staat.

Die toename van de werkloosheid is nodig voor de Federal Reserve om de inflatie onder controle te krijgen. Hoe minder mensen kunnen uitgeven, hoe meer de inflatie zal afkoelen. "Ik denk niet dat dit kwalificeert als een recessie", zo luidt het commentaar van Powell op de cijfers die zien op de Amerikaanse economie.

Startup kreeg $400 miljoen van dochterbedrijf FTX

Modulo Capital, een relatief onbekend bedrijf met connecties met de gevangen genomen FTX-baas Sam Bankman-Fried en zijn vriendin Caroline Ellison, heeft een lening van $400 miljoen ontvangen van Alameda Research, waar Ellison als CEO de scepter zwaaide. Dat meldt Coindesk, die het nieuws breekt.

Modulo Capital, niet te verwarren met een investeringsmaatschappij uit Brazilië, is opgericht door drie voormalige handelaren van Jane Street, een handelshuis uit New York, waar Bankman-Fried en Ellison eerst in dienst waren voordat de FTX-saga begon. Opmerkelijk, Modulo Capital opereert vanuit dezelfde Bahamaanse luxe resortcommunity waar het stel woonde.

Lees meer over: