Goedemorgen Bitcoin: Tesla gaat bitcoin minen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Strike brengt bitcoin betalingen naar 1,5 miljoen webshops

Bitcoin (BTC) komt naar Shopify, Walmart en McDonald’s in Amerika. Door een samenwerking met het bedrijf Strike krijgen veel grote winkels de mogelijkheid om bitcoin te accepteren. Jack Mallers, mede-oprichter van Strike, vertelt over zijn plannen op Bitcoin 2022.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat bij Strike om betalingen met het Lightning Network.

Naast Shopify komt de betaaloptie van Strike ook naar honderdduizenden winkels in Amerika volgens Mallers. Door samenwerkingen met Blackhawk (400.000 winkels, 37.000 partners) en NCR.

Tesla gaat in Texas bitcoin minen met zonne-energie

Autobedrijf Tesla gaat bitcoin minen. Dat maakt Adam Back, mede-oprichter van Blockstream bekend. Samen met Block van Jack Dorsey gaan ze met het bedrijf van Elon Musk zonne-energie gebruiken voor een mining farm.

Het betreft een locatie in Texas waar Tesla zonneparken en veel batterijen heeft staan. Naar verluidt wordt er 3,8 megawatt aan stroom gebruikt van de ‘PV-array van 12 megawattuur Megapack’. De Megapacks zijn grote batterijen die Tesla ontwikkelt.

EU verbiedt grote bitcoin transacties naar Russen

De lidstaten van de Europese Unie voeren de financiële druk op Rusland verder op. Ook bitcoinbedrijven krijgen te maken met nieuwe restricties. Diensten mogen geen grote transacties meer doen aan Russen.

De plannen zijn onderdeel van het vijfde pakket met maatregelen tegen Rusland. De maatregel moet bijdragen aan het ‘dichten van mogelijke mazen in de wet’.

In de praktijk gaat het bijvoorbeeld om stortingen richting bitcoin wallets. Een Europese broker mag niet zomaar meer geld overmaken naar Russische kanten.