Goedemorgen Bitcoin: Tesla stopt met BTC als betaalmiddel

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Dit is alles wat je moet weten over Bitcoin, Tesla en Elon Musk

De wereld van bitcoin wordt weer eens flink wakker geschud. Het is de beurt aan Elon Musk, bekend van Tesla, SpaceX en zijn crypto avontuurtjes op Twitter, om een knuppel in het hondenhok te gooien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Zijn’ bedrijf, Tesla, maakt vandaag bekend voorlopig te stoppen met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel. De gegeven reden is opmerkelijk, maar niet verrassend, een transactie zou teveel CO₂ uitstoten.

De markt raakt in paniek en de prijs daalde met maar liefst met 20%. Maar wat maakt deze bekendmaking zo speciaal? En maakt het écht uit dat Tesla iets zegt over bitcoin? Je leest het in deze samenvatting van de relatie van Tesla, Musk en bitcoin.

Bitcoin beurs Binance onderzocht door Amerikaanse belastingdienst

Binance krijgt te maken met onderzoek vanuit de Amerikaanse belastingdienst en het ministerie van Financiën. Dat meldt Bloomberg. De overheidsorganisaties hebben Binance niet aangeklaagd.

Het gaat specifiek op Binance Holdings LTD. Deze tak van de grote cryptobeurs ligt onder een vergrootglas bij de Internal Revenue Service (IRS) en dus het ministerie van Justitie. Het doel laat zich raden: de organisaties zijn opzoek naar ‘criminele activiteiten’.

Als onderdeel van de onderzoeken zijn er verschillende mensen bezig met het uitvogelen van alle informatie over de beurs. Denk aan onderzoek naar de geldstromen van verschillende partijen, waaronder Binance zelf.

Vragen als ‘hoe zit de business van Binance in elkaar?’ willen de instanties een antwoord. Bloomberg meldt dit op basis van anonieme bronnen.

Bitcoin start aan tweede periode om Taproot-update te activeren

Een update van het bitcoin protocol kan niet zomaar worden uitgerold. Allerlei verschillende partijen moeten akkoord gaan en het eens worden over nieuwe implementaties.

Terwijl de moeilijkheidsgraad van het minen van bitcoin vanochtend weer is aangepast, is het protocol ook aangekomen bij de tweede signaling periode voor de Taproot-upgrade.

Wat betekent dit, hoe staat het netwerk ervoor en wat kunnen we verwachten?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...