Goedemorgen Bitcoin: Tesla verkoopt ruim $900 miljoen aan bitcoin

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tesla verkoopt ruim $900 miljoen aan bitcoin

Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2022 maar liefst $936 miljoen aan bitcoin verkocht. Dat komt neer op zo'n 75% van hun oorspronkelijke stack.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf maakt dit bekend in hun kwartaalcijfers. Het is terug te vinden onder het kopje "opbrengsten uit de verkoop van digitale activa". In totaal heeft de autofabrikant nu nog $218 miljoen aan bitcoin in kas.

De Fiat Standaard is uit in het Nederlands

Er is weer een Nederlandse bitcoinboekvertaling klaar! In navolging van de populaire De Bitcoin Standaard, betreft het deze keer opnieuw een boek van Saifedean Ammous: De Fiat Standaard.

Het boek is op eenzelfde manier opgebouwd als De Bitcoin Standaard. Maar waar Ammous in eerstgenoemd boek naar bitcoin kijkt door de bril van goud (en de gehele monetaire geschiedenis) en de verkoopbaarheid van geld door tijd, is dat in De Fiat Standaard net iets anders.

Je leest hoe het bitcoinnetwerk en ook bitcoinmining parallellen hebben met het fiatnetwerk en fiatmining.

Adres stuurt ruim 132.000 bitcoin naar Coinbase

Vers van de pers: een groot bitcoin adres verstuurt zo'n $3 miljard aan BTC naar Coinbase.

Bitcoin is een open netwerk met een boekhouding die voor iedereen te lezen is. Dat maakt het mogelijk om grote (en kleine) adressen in de gaten te houden.

Er staat geen naam bij een transactie van bitcoin. In principe weten we niets meer dan het adres '1P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ'. Het adres verzamelde sinds april 2019 voor miljarden dollars aan bitcoin. Het geld is nu in één keer naar Coinbase gestuurd.