Goedemorgen Bitcoin: Time Magazine gaat BTC sparen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De prijs van bitcoin (BTC) staat op 18,848.93USD. Er is 19,143,456 in omloop.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in je portfolio, Coinbase beursgang, China en meer in Hup Bitcoin

In de Hup Bitcoin Podcast wordt je helemaal bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin. Robin Heester en Wessel Simons nemen samen de laatste bitcoin nieuwtjes door voor deze kersverse aflevering.

Time Magazine gaat sparen in Bitcoin en start videoserie over BTC

Time Magazine gaat ook sparen in Bitcoin. Dat maakt Michael Sonnenschein van investeringsmaatschappij Grayscale in een tweet wereldkundig.

Bovendien zoekt de uitgever een financieel directeur met kennis van bitcoin. Het is het eerste grote mediabedrijf ter wereld dat openlijk in BTC gaat beleggen voor de lange termijn

Leuk detail is dat ook het personeel van het mediaconcern kan kiezen om in klinkende satoshi’s salaris te ontvangen. Ook gaan Grayscale en Time een videoserie starten om meer uitleg te geven over bitcoin (technologie).

‘Bitcoin is speculatief en kwetsbaar’ volgens bankier ECB

Bitcoin is in de ogen van Isabel Schnabel, lid van de Executive Board van de Europese Centrale Bank (ECB), een “speculatieve activa zonder enige herkenbare fundamentele waarde die onderhevig aan enorme prijsschommelingen.”

Ze vertelt in een interview op de website van de centrale bank dat het in haar ogen (en die van haar collega’s) “verkeerd is om bitcoin als een valuta te omschrijven.” De vraag die ze voorgelegd kreeg, was de volgende:

Een van de bijzondere dingen op de financiële markt is de bitcoin-hype. De prijs van de cryptocurrency is verdubbeld, bedrijven zoals Tesla willen bitcoin accepteren als betaalmiddel, en klanten van PayPal kunnen ermee betalen. Maakt u zich zorgen over het vooruitzicht dat er naast de euro en de dollar een niet-gereguleerde valuta opduikt?

Whale neemt 12.638 Bitcoin op bij Coinbase

Een opvallende transactie afgelopen weekend. Een belegger heeft 12.638 Bitcoin van Coinbase opgenomen. Een transactie van omgerekend bijna 800 miljoen dollar op moment van schrijven.

Een whale is iemand of een groepje die de beschikking heeft over 1.000 Bitcoin of meer. Dat is omgerekend 60 miljoen dollar.

Binnen 10 minuten ‘verdwenen’ de ruim 12.000 munten bij Coinbase, de grootste cryptocurrencybeurs van de VS. Dat blijkt uit onderzoek van Glassnode, een firma die de blockchain van bitcoin cijfermatig in kaart brengt.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...