Goedemorgen Bitcoin: Trump waarschuwt voor cryptocurrency’s

1075 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het meest opvallende nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers schiet naar $50.000

De bitcoin koers schiet vandaag opnieuw naar een prijs boven $50.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is relatief rustig in de wereld van bitcoin, maar de prijs kruipt langzaam weer omhoog. De koers dook op 14 december van dit jaar voor het laatst onder de grens van $50.000. Vandaag (23 december) is de koers op hetzelfde niveau.

Bitcoin spot ETF’s afgewezen door beurswaakhond SEC

Voorlopig wil de Securities & Exchange Commission (SEC) niet aan een bitcoin spot exchange traded funds (ETF). De lopende aanvragen van de Kryption Bitcoin spot ETF Trust en de Valkyrie Bitcoin spot Fund ETF zijn door de financiële toezichthouder afgewezen.

Duitse deelstaat Hessen wast 100 miljoen euro aan crypto schoon

Het Openbaar Ministerie van de Duitse deelstaat Hessen heeft voor €100 miljoen aan bitcoin en andere cryptovaluta verkocht die eerder in beslag werden genomen. Hiervoor is het een publiek-private samenwerking aangegaan met handelshuis Bankhaus Scheich. De opbrengsten komen ten goede aan de deelstaatskas.

Trump vindt cryptomunten ‘erg gevaarlijk’

Donald Trump vindt crypto’s erg gevaarlijk. Dat zegt de voormalige president van Amerika in een gesprek met Fox News.

Aanleiding is een non-fungible tokenproject van zijn vrouw Melania Trump, waar hij overigens wel weer vierkant achter staat.

Trump omschrijft cryptocurrency’s als een ‘zéér gevaarlijk iets’.

“Ik heb er nooit van gehouden, omdat ik van de dollar. Onze munt is de dollar en dat moet zo blijven. Maar crypto’s worden groter en groter en niemand doet er wat aan”.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...