Goedemorgen Bitcoin: Turkse beurs bevriest fondsen van klanten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De prijs van bitcoin staat op 18,848.93USD.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bijna 50% Nederlanders wil bankrekening voor digitale euro’

Circa de helft van de Nederlanders staat open voor een betaalrekening voor digitale euro’s. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandsche Bank.

Wat is de digitale euro? Het is een digitale van centrale bankengeld, vergelijkbaar met cash geld maar dan in digitale vorm. De Europese Centrale Bank ziet het vooral als een betaalmiddel, en niet als spaarmiddel. Het is een systeem dat in handen is van centrale banken en niet van commerciële banken.

Bitcoin fonds van Morgan Stanley haalt $29 miljoen op in 2 weken

Het nieuwe bitcoin fonds van Morgan Stanley is al een van de grootste fondsen van de bank als je kijkt naar het aantal investeerders. Een van de privé fondsen haalde in 2 weken al $29,4 miljoen op bij 322 investeerders. Dat maakt het bedrijf bekend in hun documenten voor toezichthouders.

Morgan Stanley biedt sinds kort bitcoin diensten aan voor hun grootste klanten. Het fonds is opgezet in samenwerking met FS Investments. Het Amerikaanse bedrijf NYDIG neemt het beheer van de bitcoin voor hun rekening.

391.000 Turkse beleggers gedupeerd door bitcoin oplichter

De handel bij de Turkse bitcoin- en cryptobeurs Thodex is plots gestopt. 391.000 klanten kunnen niet meer bij hun tegoeden, zo melden diverse media deze ochtend.

De exchange bestaat sinds 2017 en laat vandaag op Twitter weten: we hebben de handel 4 tot 5 dagen moeten stilleggen vanwege een verdachte transactie. Maar het hele zaakje stinkt.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...