Goedemorgen Bitcoin: twaalf jaar oude bitcoin verplaatst

Goedemorgen Bitcoin: twaalf jaar oude bitcoin verplaatst

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Madeira en stad in Honduras naar bitcoin standaard, plannen in Mexico

Samson Mow maakte gisteren groot nieuws bekend op de Bitcoin 2022 conferentie in Miami. De Portugese eilandengroep Madeira gaat aan de slag met bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook de stad Prospera uit Honduras komt met een aankondiging rondom het omarmen van BTC. Als bonus vertelt Mow ook dat hij op gesprek gaat in Mexico om te praten over de adoptie van bitcoin in het land.

Stokoude sats verplaatst: 50 bitcoin stond al twaalf jaar stil

Vanochtend is er een bijzondere bitcoin transactie gedaan. Een onbekend persoon heeft 50 BTC verplaatst. Op zich is dat niets bijzonders, maar de herkomst van deze bitcoin wel. Het stond namelijk al ruim 12 jaar stil om een adres!

Op Twitter zijn er verscheidene bots die melding maken van bijzondere transacties. Denk aan bitcoin die betrokken zijn bij hacks of ransomware, maar ook bitcoin die al héél lang onaangeroerd staan op een adres.

Zo nu dus ook weer. De UTXO - een unspent transaction output - van 50 bitcoin die vannacht is verplaatst, daterend uit 22 november 2009. De fervent bitcoiners zullen direct doorhebben dat bitcoin toen nog geen jaar oud was.

Gebruikers van Cash App kunnen salaris automatisch omzetten in bitcoin

Vanaf vandaag kunnen Amerikaanse gebruikers van de Cash App hun salaris in bitcoin (uitbetaald) krijgen. Ook lanceren ze een nieuwe DCA-functie, die aansluit op 'wisselgeld' van digitale fiatbetalingen.

De Cash App is een product van betaalbedrijf Block, voorheen bekend door Square. De grote baas bij het fintechbedrijf is Jack Dorsey, ook wel bekend als oprichter van Twitter.

Vandaag deelt Miles Suter op de Miami2022-conferentie nieuws over de bitcoinfunctionaliteiten in de app. Zo kan men nu een deel (of zelfs de volle 100%) van het salarisstrookje in bitcoin investeren. Dit gebeurt volautomatisch.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties