Goedemorgen Bitcoin: ‘Verbod is nog steeds een optie’

Goedemorgen Bitcoin. We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De hoogste prijs op 28 maart 2022 lag volgens CoinMarketCap op $48.070.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ron Paul: ‘Bitcoin verbod is nog steeds een optie’

Bitcoin kan nog steeds verboden worden. Dat zegt de voormalige presidentskandidaat Ron Paul in een interview met Kitco News.

De Texaan is binnen Amerika een voorvechter van het libertarische gedachtegoed. Paul probeerde in 1988, 2008 en 2012 president te worden maar kreeg te weinig steun.

Hij herhaalt zijn eerdere mening: hij wil zo min mogelijk regels voor de bitcoinindustrie en pleit voor 0% belasting op bitcoinvermogen.

Russisch ministerie van Energie wil duidelijke regels voor bitcoin mining

Evgeny Grabchak, de vice-minister van Energie van Rusland, stelt voor om de juridische onduidelijkheid voor cryptomining in het land uit de weg te werken. Hij wil dat er duidelijke regelgeving ingevoerd gaan worden.

Het streven van Grabchak is in lijn met die van de meeste andere functionarissen:

“Het juridische vacuüm maakt het moeilijk om dit gebied te reguleren en duidelijke spelregels vast te stellen. Dit moet zo snel mogelijk opgelost worden.”

“Als we met deze activiteit overweg kunnen, en we binnen de huidige realiteit geen opties hebben, moeten we wettelijke regelgeving invoeren en het concept van mining toevoegen aan het framework met regels.”

Blog: tegenslagen voor Craig Wright

Craig Wright,
de Australiër die beweert de bedenker van bitcoin te zijn, is nog
steeds in allerlei rechtszaken verwikkeld. De Nederlandse expert Arthur
van Pelt geeft een update.

Er liep sinds begin januari nog een verzoek van Ira Kleiman om daar 43 miljoen dollar aan achterstallige rente aan toe te voegen, gerekend vanaf het moment van de conversie eind 2013. Dit moet hij volgens de rechter nu aftikken.

Ook verloor Wright het zwaar van bitcoinontwikkelaars. Lees het hele verhaal hieronder: