Goedemorgen Bitcoin: ‘Verkoop bitcoin in mei, maar kom terug in september’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB: 'Verkoop bitcoin in mei, maar kom terug in september'

Als we de populaire Nederlandse analist PlanB moeten geloven, dan is dit de maand om bitcoin te kopen. "Verkoop in mei en ga weg, maar onthoud om terug te komen in september", zo schreef de analist enkele dagen geleden op zijn Twitter.

Hiermee impliceert PlanB overigens niet meteen dat bitcoin succesvol wordt in september, maar meer dat het mogelijk een goed instapmoment kan vormen in aanloop naar de halving die voor april 2024 op he programma staat.

Grote Bitcoin Hodlers Verzamelen Plots $1.500.000.000 Aan BTC In Slechts Twee Weken

Nieuwe gegevens tonen aan dat lange termijn bitcoin (BTC) houders de afgelopen twee weken plotseling meer dan een miljard dollar aan bitcoin hebben verzameld.

Volgens het marktintelligentieplatform IntoTheBlock hebben grote bitcoin houders grote hoeveelheden van BTC op basis van marktkapitalisatie verzameld sinds het midden van augustus.

"Adressen die 0,1% van de bitcoinvoorraad of meer vasthouden, hebben in de afgelopen twee weken meer dan $1,5 miljard aan BTC toegevoegd."

Bovendien toont data van blockchain-trackingbedrijf Glassnode aan dat het aantal investeerders dat minstens 10 BTC of meer bezit, is gestegen tot meer dan 150.000, wat het hoogste niveau in drie jaar is. "Bitcoin - het aantal adressen dat 10+ munten vasthoudt, heeft zojuist een drievoudig hoogtepunt van 157.324 bereikt."

Miljoenen dollars aan cryptovaluta van failliet FTX verplaatst

Uit on-chain analyse blijkt dat een deel van het resterende geld van FTX wordt verplaatst. Volgens Pump House is er gisteren cryptovaluta verstuurd die uit een wallet komen die toebehoort aan de failliete beurs.

Cryptobeurs FTX viel vorig jaar om omdat het niet meer aan de verplichtingen tegenover klanten kon voldoen. De exchange had minder geld in kas dan openstaande schulden (voornamelijk wat betreft klantendeposito's).

Dat betekent echter niet dat ze helemaal géén geld meer hadden. Naar schattingen heeft FTX nog altijd $3,5 miljard aan cryptocurrency's, maar dat is niet genoeg om aan eventuele opnames van alle klanten te voldoen.

Op 31 augustus zijn er een heleboel tokens verplaatst. Het zou gaan om ETH, de FTT Token, SUSHI en UNI. In totaal kwam dit neer op ongeveer $14 miljoen. Op het platform van Arkham Intelligence kun je de wallets eenvoudig in de gaten houden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...