Goedemorgen Bitcoin: Visa en Mastercard reageren op cryptogeruchten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB speculeert over explosieve groei tussen 2024 en 2028

Als we de Nederlandse analist PlanB mogen geloven, dan staat bitcoin een paar fantastische jaren te wachten als het gaat over de adoptie. "Hoewel ik van de bitcoin-adoptie heb genoten de afgelopen 10 jaar (met name de rendementen), kijk ik vooral uit naar het verticale deel van de S-curve tijdens de volgende halving (2024-2028)", aldus een optimistische PlanB.

Update: Visa en Mastercard ontkennen stop op bitcoin-push

Update: Ondanks de recente onrust in de industrie blijven zowel Visa als Mastercard bezig met cryptobedrijven en strategieën er omheen.

Visa's cryptodirecteur, Cuy Sheffield, voelt zich genoodzaakt te reageren. Op verschillende mediaplatformen reageert Visa op de berichtgeving. Volgens Sheffield is er geen sprake van een koerswijziging.

De rol van Visa en Mastercard in dit ecosysteem laat zich raden: dienstverlener voor bedrijven en betaalkaarten. Mastercard lanceerde eerder tal van betaalkaarten, recentelijk in Brazilië in samenwerking met Binance. Ook wordt er gekeken naar stablecoins. Visa en Mastercard zien nog altijd een rol voor zichzelf in deze nieuwe financiële wereld.

Ze spelen in op de naamsbekendheid en het vertrouwen van bedrijven die op zoek zijn naar partners. Recentelijk lanceerde Mastercard ook surveillance tools voor bitcoin.

Nieuwe bitcoinbedrijven moeten aan strengere regels voldoen in Frankrijk

Franse bitcoin-startups moeten harder hun best doen om goedkeuring te krijgen om mee te doen in de wereld van bitcoin. De Franse Nationale Vergadering heeft gestemd om strengere regels op te leggen aan nieuwe crypto-bedrijven die de markt betreden.

Het gaat om een eisenpakket aan cryptobedrijven binnen de landsgrenzen van Frankrijk. Bestaande bedrijven krijgen juist meer tijd om aan de regelgeving te voldoen.

Dit is het resultaat van een compromis tussen verschillende politieke stromingen. Een voorstel van senator Hervé Maurey om hogere normen op te leggen aan alle crypto-bedrijven in Frankrijk, inclusief de reeds geregistreerde, kreeg te maken met een hoop tegengas. Niet geheel verrassend kwam dat met name uit de industrie.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...