Goedemorgen Bitcoin: Voormalig voorzitter van SEC vindt goedkeuring Bitcoin ETF ‘onvermijdelijk’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Voormalig voorzitter van SEC vindt goedkeuring Bitcoin ETF ‘onvermijdelijk’

Ondanks recente vertragingen in beslissingen over Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijft voormalig commissievoorzitter Jay Clayton optimistisch over hun toekomst.

In een recent interview merkte Clayton op: “Goedkeuring is onvermijdelijk.” Hij benadrukte dat de “tweedeling tussen een futures product en een cash product kan niet eeuwig doorgaan.”

Hij wees op het groeiende enthousiasme en de steun van grote financiële instellingen voor Bitcoin-investeringen. Dit zou aangeven dat er een verandering gaande is in hoe de gewone belegger toegang kan krijgen tot crypto. Recentelijk nam de SEC wat meer tijd om de ETF-aanvragen van toonaangevende bedrijven als BlackRock, WisdomTree en Fidelity te herzien. Hierover zei Clayton: “Ik verwacht hierin vooruitgang te zien in de toekomst.”

Nieuwe Travel Rule Regulering Treedt In Werking Voor Crypto Bedrijven In Het VK

De Financial Action Task Force (FATF) heeft een wereldwijde poging ondernomen om anti-witwas- en anti-terrorismefinancieringsregels toe te passen op activiteiten binnen blockchain netwerken. Dit heeft ertoe geleid dat crypto asset bedrijven in het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 september verplicht zijn om te voldoen aan de zogenoemde Travel Rule, zoals gemeld door The Block.

De UK’s Financial Conduct Authority (FCA) zal de Travel Rule handhaven en van in het VK gevestigde Virtual Asset Service Providers (VASPs) eisen dat zij informatie over binnenlandse en grensoverschrijdende transacties verzamelen, verifiëren en delen. Het gaat hierbij om crypto transacties naar een bedrijf dat gevestigd is in het VK of in een ander land dat de Travel Rule heeft geïmplementeerd, volgens een verklaring van de FCA.

Robinhood koopt ‘verloren’ aandelen terug van Amerikaanse overheid

Het handelsplatform voor cryptocurrency en aandelen, Robinhood, koopt meer dan 55 miljoen aandelen terug. Het aandelenpakket van meer dan $600 miljoen dat voorheen toebehoorde aan Sam Bankman-Fried, de voormalige voorman van FTX, is weer terug bij de originele eigenaar.

Naar verluidt heeft Robinhood deze aanzienlijke aandelentransactie, ter waarde van ongeveer $606 miljoen, uitgevoerd na groen licht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Interessant genoeg waren deze aandelen eerder dit jaar door de Amerikaanse justitie in beslag genomen, toen ze nog in handen waren van Bankman-Fried en zijn zakenpartner Gary Wang via hun bedrijf Emergent Fidelity Technologies.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...