Goedemorgen Bitcoin: voorzitter Fed Minneapolis vindt CBDC’s waardeloos

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Minneapolis Federal Reserve voorzitter: “CBDC’s zijn waardeloos”

We horen inmiddels al jaren dat centrale banken over de hele wereld overwegen een digital versie van hun eigen munt uit te brengen. Zogenaamde Central Bank Digital Currencies, een tool die het mogelijk maakt om vrijwel de volledige economie te controleren. In Amerika lijkt daar op dit moment echter weinig interesse in te zijn onder de centrale bankiers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De president van de Federal Reserve president van Minneapolis, Neil Kashkari, maakte tijdens een gastcollege aan de Columbia University duidelijk dat hij in ieder geval weinig ziet in een digitale versie van de dollar.

“Central Bank Digital Currencies zijn waardeloos, behalve als je de volledige samenleving wil controleren, bespioneren en je bevolking extreem wil belasten zoals in China”, aldus een duidelijk Kashkari.

Duitse economie zwaar onderdruk door explosieve stijging energieprijzen

Duitsland gaat in hoge snelheid af op een zware energiecrisis die de potentie heeft om de complete economie onder druk te zetten. Op de futuresmarkt zijn de energieprijzen voor het komende jaar aan een parabolische stijging begonnen en vanaf het begin van 2022 met 720 procent gestegen.

Met die stijgingen komen vooral bedrijven in de problemen die voor een belangrijk deel van hun business afhankelijk zijn van energie. Als dat jouw grootste kostenpost is en je die op jaarbasis met 720 procent ziet stijgen, dan moet de balans wel heel sterk zijn om dat te overleven.

Bitcoin stevent af op laagste maandsluiting in 20 maanden

De prijs van bitcoin (BTC) schommelt rond de grens van $20.000. Sinds de recordprijs van $69.000 in 2021 is de koers flink gedaald. Met een beetje pech zien we de laagste maandsluiting voor bitcoin in 20 maanden tijd.

Goedemorgen Bitcoin: voorzitter Fed Minneapolis vindt CBDC's waardeloos
Bitcoin koersverloop de afgelopen jaren

Bitcoin tikte in 2020 voor het eerst de grens van $20.000 aan. Inmiddels zitten we alweer maanden in de buurt van deze prijs. Na relatief hoge pieken zitten we nu weer op hetzelfde niveau als 2 jaar geleden.