Goedemorgen Bitcoin: wetsvoorstel in Uruguay over BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Invesco doet aanvraag voor Bitcoin-gerelateerd fonds

Vermogensbeheerder Invesco heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een exchange traded fund (ETF). Ze willen daarmee blootstelling zoeken aan bitcoin futures en andere daaraan gerelateerde financiële producten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Invesco is een asset manager uit Atlanta (Georgia) in de VS. Ze benadrukken in de filing van donderdag dat de ETF niet direct in bitcoin zal investeren. Ze zullen dus geen ‘fysieke’ bitcoin uit de markt opkopen. Het krijgt de naam Bitcoin Strategy ETF.

JPMorgan start met privé Bitcoin fonds voor rijke klanten

JPMorgan start deze week met passief bitcoin fonds voor rijke klanten. De Amerikaanse grootbank biedt steeds meer diensten rondom bitcoin aan.

JPMorgan Chase stond als organisatie lang niet positief tegenover bitcoin. In ieder geval publiekelijk werd er regelmatig kritiek geuit op bitcoin als geld. Directeur Jamie Dimon is daar een goed voorbeeld van: ”Bitcoin kan mij niets schelen, ik heb er geen interesse in”, zei hij eerder dit jaar.

Het bitcoin fonds wordt aangeboden met de hulp van NYDIG. NYDIG is een Amerikaans bedrijf dat zich met name richt op de infrastructuur voor bitcoin diensten. Financiële instellingen kunnen bij hen terecht voor hun diensten in deze industrie. Zij hoeven niet de bitcoin kennis in huis te halen, maar kunnen bij NYDIG aankloppen.

Uruguay: senator wil dat bedrijven bitcoin accepteren en kunnen minen

Senator Juan Sartori uit Uruguay wil het gebruik van bitcoin reguleren. De zakenman en politicus heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend. Het moet mogelijk zijn voor bedrijven om in bitcoin te handelen, en het te kunnen bewaren of zelfs minen.

Het is eerder een poging om de sector in het land te reguleren en om het minen van bitcoin mogelijk te maken. Uruguay wordt wel gezien als het Zwitserland van Latijns-Amerika en is een relatief rijk land binnen de regio. De nationale munt is de peso (peso uruguayo, UYU) en met de dollar krijg je de beste omwisselkoers.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!