Goedemorgen Bitcoin: wetsvoorstellen in Oekraïne en Panama

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoin ontbijt!

Politicus in Panama introduceert Bitcoin wetsvoorstel

Een onafhankelijke politicus in Panama komt met een wetsvoorstel om bitcoin (BTC) te reguleren. Congreslid Gabriel Silva wil hiermee Panama klaarmaken voor het alsmaar groeiende fenomeen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast bitcoin wordt ook ethereum specifiek genoemd in het wetsvoorstel als crypto asset.

Let op! Het gaat hier níet om zo’n ingrijpend plan als recentelijk in El Salvador is uitgevoerd. Er lijken (nog?) geen plannen om bitcoin een wettig betaalmiddel te maken.

Oekraïne maakt zich op voor legalisatie Bitcoin

Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie introduceert een wetsvoorstel voor het legaliseren van bitcoin in het land. Het parlement stemde vandaag in met de plannen. Dat laat het land weten in een persbericht.

In de praktijk betekent dit onder andere dat cryptobeurzen zich officieel mogen vestigen in het land. Wereldwijd proberen steeds meer landen de industrie in regels te vangen, zo ook Oekraïne.

Het wetsvoorstel is er nog niet door, maar het land lijkt op weg naar duidelijke richtlijnen voor bedrijven en personen.

Mastercard koopt Bitcoin (BTC) analysebedrijf

Mastercard koopt het analysebedrijf CipherTrace.

Dat meldt MasterCard in een persbericht. CipherTrace is gespecialiseerd in het analyseren van de geldstromen van digitale assets, waaronder bitcoin.

Mastercard biedt diensten rondom betaalkaarten met BTC en wil een grotere rol gaan spelen in deze opkomende industrie: ”We helpen bedrijven – of het nu banken of cryptobeurzen zijn, overheidstoezichthouders of wetshandhavers om de crypto-economie veilig te houden.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!