Goedemorgen Bitcoin: Whales blijven Bitcoin kopen, prijsdip of niet

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt. De prijs van 1 bitcoin is 18,835.82USD.

Beurswaakhond Seychellen waarschuwt internationale Bitcoin sector en kraakt Huobi

Bitcoin - en cryptobeurs Huobi heeft geen handelslicentie of registratie op de Seychellen wat het wel altijd beweerd heeft. Dat meldt de Financial Services Authority (FSA), de financiële toezichthouder op het eiland, in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Huobi geldt als één van de grootste Bitcoin beurzen ter wereld. Ze beschikken over een ruime hoeveelheid Bitcoin, zowel in hot als cold storage. Omdat handel in China verboden, moet de beurs buiten China opereren.

Het gaat om de bedrijfsentiteit Huobi Global Limited, die geen registratie of licentie op het belastingparadijs heeft. Het is een entiteit die gelinieerd is aan de exchange Huobi Global. Dat is de 'hoofdentiteit" waarachter de handelsplatform waarop cryptovaluta zoals Bitcoin op te verhandelen zijn.

De financiële toezichthouder deelt direct een waarschuwing aan de markt uit:

"De FSA wil benadrukken dat handelaren en particulieren voorzichtig te zijn met de diensten die worden aangeboden door de Huobi en elk ander bedrijf dat dergelijke diensten aanbiedt."

Bij Zwitserse Shell-tankstations zijn binnenkort Bitcoin giftcards te koop

Zwitserland is één van de meeste bitcoin minded landen ter wereld. De grootste warenhuisketen van het land, Manor, gaat Bitcoin vouchers in 59 winkels aan de man brengen.

Dat meldt het Zwitserse dagblad Tages-Anzeiger. Ook winkelgigant Valora volgt hetzelfde voorbeeld: ze gaan zogenaamde Bitcoin cadeaubonnen verkopen in hun kiosken. Daartoe behoren ook de shops van Shell, BP en Avia.

De Bitcoin vouchers hebben de naam "Cryptonow" en is een product van Värdex Suisse. Dat is een financiële dienstverlener op het gebied van cryptocurrency's én een dochterbedrijf van de bekende exchange Bitcoin Suisse.

Volgens Värdex is de voucher een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met Bitcoin en andere cryptovaluta. Ze zijn verkrijgbaar in drie varianten, van 100 tot 500 Zwitserse frank (omgerekend 90 euro tot 450 euro). Gebruikers kunnen de kaart online activeren en dan wordt de waarde in frank omgewisseld in Bitcoin, eenheden satoshi's.

Glassnode: "$47.000 was keiharde bodem voor Bitcoin koers"

Ongeveer 6.5% van alle bitcoin kwam in beweging op het moment dat we support vonden op het niveau van $47.000 per bitcoin. Volgens blockchain-analysebedrijf Glassnode was dit één van de grootste on-chain accumulaties ooit.

Dat is natuurlijk enorm bullish en precies het nieuws dat we bij Bitcoin Magazine NL graag lezen. Bitcoin is in rap tempo bezig om de belangrijkste munt ter wereld te worden en het is zo gaaf om dat van dichtbij mee te mogen maken.

Waarom whales Bitcoin blijven kopen bij een prijs van $50.000 per stuk

De vraag naar Bitcoin (BTC) neemt alleen maar toe ondanks dat de prijs stijgt. Want zelfs op $50.000 dollar worden kleine hodlers overschaduwd door grote spelers.

Bitcoin whales, oftewel personen of instituties die meer dan 1.000 Bitcoin bezitten, hebben de dip gekocht. Dat suggereert de data van on-chain analyses van Material Indicators. Het aantal orders van $100.000 of meer bereikte een record op Binance, de grootste cryptocurrency exchange qua volume.

In vergelijking met orders met een waarde minder dan $100.000 komen grotere aankopen vaker voor dan ooit. Dit past bij het beeld dat instituties en andere professionele beleggers zich steeds meer in Bitcoin gaan alloceren.

“De groep van $100k - $1M staat op het punt groter te zijn dan ooit. Wat inhoudt dat ze de dip hebben gekocht”, laat een analist op Twitter weten als reactie op de onderstaande grafiek.

Goedemorgen Bitcoin: Whales blijven Bitcoin kopen, prijsdip of niet
Lees meer over:
goedemorgen bitcoinwhales

  By Wessel Simons

  Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin-logo-bull-run Nieuws
  Bitcoin koers op hoogste niveau in ruim 2 jaar tijd

    Bitcoin-investeringsproducten zagen afgelopen week een instroom van bijna 600 miljoen dollar, zo blijkt uit...

  Nieuws
  Ripple Rechtszaak: Nieuwe Class Action, Wat Gaat Ripple Doen?

  In 2024 bevindt Ripple zich in een ongekend lastige situatie. Na een tegenslag in de...

  Pepe koers pump Nieuws
  PEPE Koers Pumpt 50%, Is Deze Nieuwe Crypto Meme De Volgende?

  De bekende crypto meme PEPE, verraste vandaag de markt met een indrukwekkende pump van 50%...

  Bitcoin
  BlackRock noteert hoogste handelsvolume van bitcoin ETF: meer dan $1 miljard

  Te midden van de stijgende bitcoinprijs, gaat het ook met BlackRock's bitcoinfonds erg goed. Op...

  Bitcoin
  HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong

  HTX heeft zijn aanvraag voor een licentie voor een "virtual asset trading platform" in Hong...

  Lees meer