Goedemorgen Bitcoin: Whales versturen grote transacties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin whales versturen grote transacties

Het beursgenoteerde Coinbase stond gisteren weer eens in de spotlights vanwege een paar gigantische transacties die vanuit het handelsplatform verstuurd werden. Het ging om twee transacties die bij elkaar een waarde van ruim 627 miljoen dollar vertegenwoordigen. De eerste betrof een transactie ter waarde van 316 miljoen dollar aan bitcoin en de tweede ging om 311 miljoen dollar aan bitcoin.

Tether deelt nieuwe plannen: bitcoin opkopen met deel van de winst

Tether, dat de meest gebruikte stablecoin ter wereld uitgeeft, heeft een nieuwe strategie aangekondigd: een deel van hun winst zal worden omgezet in bitcoin. Dit past binnen hun bredere plan minder in Amerikaanse overheidsschuld te investeren.

Tether beheert zijn eigen bitcoin-activa en had aan het einde van het eerste kwartaal ongeveer $1,5 miljard aan bitcoin op de balans staan. Dit bedrag vertegenwoordigt 2% van hun totale reserves. De overige 85% is in de vorm van contant geld en equivalenten, zoals kortlopende deposito's en voornamelijk Amerikaanse schatkistpapier.

Drie populaire analisten voorspellen grote rally voor bitcoin

De bitcoin koers heeft de afgelopen dagen moeite om zijn bullish momentum van de eerste maanden van 2023 te herpakken. Maar als we een stel populaire bitcoin-analisten mogen geloven, dan is het een kwestie van tijd voordat de bulls wakker worden en het weer op een lopen zetten.

Michaël van de Poppe, Kaleo en Bluntz verwachten alledrie dat bitcoin zich klaarmaakt voor een parabolische rally.

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe schrijft bijvoorbeeld aan zijn ruim 657.000 volgers op Twitter dat bitcoin op dit moment bullish signalen afgeeft op de weekgrafie. Volgens Van de Poppe handelt bitcoin al langer boven twee cruciale technische indicatoren, ondanks dat we zijn teruggevallen van de koers van 30.000 dollar.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...