Goedemorgen Bitcoin: Whitepaper sinds 2018 verstopt in Apple software

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin whitepaper is verstopt in Apple software sinds 2018

Opmerkelijk nieuws: een pdf-kopie van de bitcoin whitepaper van Satoshi Nakamoto wordt bij elk exemplaar van macOS geleverd sinds de Mojave-update van 2018. Dat meldt Andy Baio, de voormalige CTO van Kickstarter op zijn persoonlijke blog.

Meer dan twaalf van zijn vrienden die ook Macs gebruiken bevestigen dat ze de whitepaper bij een kopie van hun macOS erbij krijgen.

Om precies te zijn: het bestand is te vinden in elke versie van macOS van Mojave (10.14.0) tot de huidige versie, Ventura (13.3), maar bevindt zich niet in High Sierra (10.13) of eerder.

Check het zelf als je een Mac gebruikt, open de Terminal en typ de volgende opdracht:

open /System/Library/Image Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Als je macOS 10.14 of hoger gebruikt, moet de PDF direct worden geopend in Voorvertoning.

Opnieuw gesprek over verbod op bitcoin mining in Amerikaanse staat

Bitcoin miners zijn niet overal welkom in het zuiden van de Verenigde Staten. In Noord-Carolina wachten bitcoin miners in spanning af. Er zijn gesprekken over een verbod op bitcoin miners.

Buncombe in Noord-Carolina denkt erover om een ​​verbod van één jaar in te stellen op nieuwe en bestaande bitcoin-miningoperaties. Het verbod zou de raad van commissarissen van de provincie de tijd geven om “normen en methodes te ontwikkelen voor intensieve gebruik dat schadelijk kan zijn voor het milieu”, aldus een document van de provincie,

De raad van Buncombe is van plan om bitcoin miners anders in te delen dan ‘normale’ datacentra. Bitcoin miners, maar ook vooral techbedrijven als Google en Facebook hebben gigantische datacentra nodig om te opereren. Dat gaat gepaard met het gebruik van veel energie. En laat dat laatste nu een hot topic zijn op dit moment. Toch willen veel toezichthouders of politici een aparte categorie om bitcoin miners te reguleren.

Bitcoin doet het in Q1 véél beter dan alle indices

Bitcoin heeft een prima eerste kwartaal van 2023 achter de rug. De koers van de grootste cryptovaluta steeg veel meer dan verscheidene indices uit de traditionele financiële markten.

Dit is niet zomaar een uitspraak, maar dit kun je logischerwijs bekrachtigen met data. Zo steeg bitcoin in Q1 met 69,4%. De gemiddelde rendementen voor indexen bedroeg in dezelfde periode ‘slechts’ 5,5%.

Als we daar iets verder op inzoomen zien we het volgende:

  1. De NASDAQ Composite (IXIC) behaalde het hoogste rendement met 17,39%
  2. Op plek twee staat de S&P 500 (SPX) met 6,36%
  3. De US Small Cap 2000 (RUT) deed het weer iets minder: het steeg 2,51% aan waarde
  4. De FTSE 100 (FTSE) staat nog net in de top vier met een ROI van 0,99%.
  5. De top vijf wordt gecopmementeerd met de Dow Jones Industrial Average (DJI): +0,56%.

Het gemiddelde van al de indices is dus 5,5% in het groen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...