Opnieuw gesprek over verbod op bitcoin mining in Amerikaanse staat

Bitcoin miners zijn niet overal welkom in het zuiden van de Verenigde Staten. In Noord-Carolina wachten bitcoin miners in spanning af. Er zijn gesprekken over een verbod op bitcoin miners.

Buncombe in Noord-Carolina denkt erover om een ​​verbod van één jaar in te stellen op nieuwe en bestaande bitcoin-miningoperaties. Het verbod zou de raad van commissarissen van de provincie de tijd geven om “normen en methodes te ontwikkelen voor intensieve gebruik dat schadelijk kan zijn voor het milieu”, aldus een document van de provincie,

De raad van Buncombe is van plan om bitcoin miners anders in te delen dan ‘normale’ datacentra. Bitcoin miners, maar ook vooral techbedrijven als Google en Facebook hebben gigantische datacentra nodig om te opereren. Dat gaat gepaard met het gebruik van veel energie. En laat dat laatste nu een hot topic zijn op dit moment. Toch willen veel toezichthouders of politici een aparte categorie om bitcoin miners te reguleren.

De Verenigde Staten is nog altijd veruit de populairste plek voor bitcoin miners. Na de mining exodus uit China in 2021 nam de VS de leiding in het lijstje met meeste bitcoin miners. Maar per staat of zelfs gemeente kunnen de regels sterk verschillen.

Een voorbeeld vinden we in de staat New York. Daar is een miner bij Niagara Falls verwikkeld in een strijd met lokale overheden. Het lijkt er op dat men na een stop wegens geluidsoverlast nu weer van start kan gaan.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...