Goedemorgen Bitcoin: Wikipedia stopt toch niet met accepteren cryptodonaties

Goedemorgen Bitcoin: Wikipedia stopt toch niet met accepteren cryptodonaties

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Doneren aan Wikipedia in bitcoin blijft mogelijk

Het voorstel vanuit de gebruikers om te stoppen met donaties in bitcoin aan de Wikimedia Foundation is niet overgenomen door de stichting. Het blijft gewoon mogelijk om te doneren in bitcoin en een aantal andere cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aanhangers van Wikipedia riepen eerder deze maand op om te stoppen met het accepteren van donaties in bitcoin en andere cryptovaluta, vanwege de ecologische voetafdruk. Het voorstel kwam in dezelfde week dat een dergelijk voorstel bij Mozilla leidde tot het tijdelijk stoppen van deze betaaloptie.

Bitcoin minen was nog nooit zo moeilijk

Bitcoin minen is moeilijker dan ooit. De moeilijkheid is met ruim 9% gestegen. De afgelopen periode lag dat gemiddelde echter in de buurt van 9 minuten. Dat betekent een stijging van de moeilijkheid, of wel 'Bitcoin network difficulty'. Voor de fijnproevers: de moeilijkheid is momenteel 26,64×10^12. En dat is een record!

Portugal verwelkomt eerste fysieke Bitcoinwinkel

In Portugal wordt volgende week de eerste fysieke winkel geopend waar je bitcoin kunt kopen en verkopen. De Spaanse startup BitBase exploiteert de pinautomaten, ínclusief klantenservice.

Doorgaans staan ATM's gewoon ergens in het straatbeeld op een drukke plek, zoals winkelcentra, malls of bij een kiosk. BitBase pakt het net iets anders aan. Op 24 januari wil het bedrijfje een locatie openen in Lissabon, de hoofdstad van Portugal.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties