Grayscale CEO Pleit voor Duidelijkheid in Cryptowetgeving

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments, waarschuwt voor de mogelijke negatieve gevolgen voor de Amerikaanse economie als de Securities and Exchange Commission (SEC) blijft kiezen voor een case-by-case benadering van de regulering van de cryptocurrency-industrie.

In een recent interview met Fox Business benadrukte Sonnenshein dat de SEC de cryptobedrijven het land uit zou kunnen drijven door steeds weer naar handhavingsmaatregelen te grijpen. “Als elk crypto-probleem voor de rechter moet komen, dan verstikken we als land de innovatie die hier plaatsvindt,” zei Sonnenshein.

Sonnenshein drong erop aan dat de industrie duidelijke definities nodig heeft voor crypto-grondstoffen en crypto-effecten, evenals duidelijkere regelgevende richtlijnen voor stablecoins. Dit zou, volgens hem, voorkomen dat bedrijven de Verenigde Staten verlaten.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, uitte eerder soortgelijke opmerkingen voorafgaand aan Ripples gedeeltelijke overwinning op de SEC in juli. Garlinghouse gaf aan dat de SEC probeert de innovatie en de cryptocurrency-industrie in de VS “te doden”.

Toch blijft Sonnenshein optimistisch over de inspanningen van het Congres om duidelijkheid te bieden voor de industrie. “Deze wetgeving, die het Congres mogelijk zal aannemen, kan de industrie de daadwerkelijke duidelijkheid bieden die het nodig heeft,” merkte Sonnenshein op.

Op 31 juli keurde het House Financial Services Committee de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act goed met 35 tegen 15 stemmen. Deze wet beoogt registratieregels vast te stellen voor crypto-bedrijven onder de jurisdictie van de Commodity Futures Trading Commission of de SEC.

Sonnenshein gelooft sterk in de richting die het Congres op gaat, maar voelt dat de SEC zijn focus rond Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) moet verleggen. Hij gaf aan dat de SEC de verkeerde criteria beoordeelt bij het beslissen welke Bitcoin ETF op de markt moet worden gebracht.

Op 11 augustus stelde de SEC zijn besluit uit over het voorstel voor een spot Bitcoin ETF door ARK Investment Management. Dit is de meest recente vertraging in het regelgevingsproces met betrekking tot de goedkeuring van een spot crypto ETF in de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...