Guggenheim met $270 miljard op zak, wil met nieuw fonds blootstelling aan Bitcoin

325 totale weergaven

Guggenheim wil zich meer in de wereld van financiële producten rondom Bitcoin gaan mengen. De vermogensbeheerder is van plan om een nieuw fonds op de markt brengen: het Active Allocation Fund.

Volgens een aanvraag bij de Amerikaanse beurswaakhond willen ze hiermee ook blootstelling aan Bitcoin krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Guggenheim fonds

Het nieuwe fonds is geregistreerd door Guggenheim Investments. Op 1 juni dienden ze een aanvraag in bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commission (SEC). In de filing is het volgende te lezen:

"Cryptocurrency, digitale activa of investeringen in virtuele valuta. Het fonds kan met beleggingen blootstelling zoeken in cryptocurrency (met name Bitcoin), vaak aangeduid als "virtuele valuta" of "digitale valuta", via in cash settled derivaten, zoals (...) futures, of via beleggingsinstrumenten die blootstelling bieden aan Bitcoin of andere cryptocurrencies via directe investeringen."

Guggenheim is een vermogensbeheerder over ruim $270 miljard. Wereldwijd opereren ze als investerings- en adviesbureau. Ze houden zich naast vermogensbeheer ook bezig met investment banking en verzekeringen.

Met de aanvraag willen ze goedkeuring krijgen om rechtstreeks of indirect in cryptocurrency's te investeren. Daarbij willen ze het portfolio in de loop van de tijd kunnen aanpassen, zodat ze niet áltijd blootstelling aan bitcoin hoeven te hebben.

Bitcoin is al veel vaker gelinkt aan Guggenheim. Eerder vroegen ze al goedkeuring om maximaal $500 miljard vanuit het Macro Opportunities Fund in het Trust van Grayscale (GBTC) te stoppen.

Grillige investeerder

Scott Minerd, Chief Investment Officer van Guggenheim Partners, zal verantwoordelijk zijn voor het dagelijks beheer van de portefeuille van het fonds. Hij laat zich regelmatig uit over Bitcoin. Het zijn vaak statements in extremen.

De ene dag denkt hij dat de koers helemaal gaat instorten, maar tegelijkertijd houden ze een bijzonder hoog target in hun vizier: het bedrijf denkt aan een prijs van $400.000 per bitcoin.

Sommige bitcoiners zien hierin een strategie: als ze bitcoin aan het kopen zijn, gedraagt Minerd zich bearish. En als ze de zakken hebben gevuld, komen ze met exceptionele prijsvoorspellingen.

Afgelopen weekend voorspelde hij nog een weekend vol volatiliteit. Uiteindelijk bleek het de saaiste tijd in weken te zijn.

Minerd vergeleek de cryptomarkt eerder nog met onze Nederlandse 'trots': de tulpmanie. Hierdoor werd hij beschuldigd van 'flip-flopping', aangezien hij slechts een paar maanden daarvoor nog noemde dat Bitcoin de $600.000 zou kunnen bereiken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Guggenheim