Italië wil winst op bitcoin tot 26% belasten

Italië wil winst op bitcoin tot 26% belasten

Italië kijkt naar het heffe van winstbelasting op bitcoin (BTC). Alle winst boven €2.000 moet een belasting van 26% krijgen.

Het is nog slechts een voorstel. Maar veel landen hebben nog geen duidelijke winstbelasting op winst op bitcoin. En in tijden van crisis is dat (blijkbaar) toch wel interessant. Bitcoin wordt nu nog gezien als een buitenlandse valuta. Daar geldt geen winstbelasting voor.

In Italië komen steeds meer bedrijven door de keuring van de lokale toezichthouders. Bedrijven als Coinbase, Binance en Gemini hebben inmiddels een (dochter)bedrijf in het land. De winsten die klanten in Italië behalen kunnen dus wel eens flink worden belast.

In Nederland betaal je (voorlopig) alleen vermogensbelasting op je bitcoin. Ons belastingstelsel is wat dat betreft gunstiger dan andere Europese landen. Als er eventueel een winstbelasting komt op beleggingen, dan zal bitcoin daar waarschijnlijk wel onder vallen.

Landen wereldwijd worstelen met belastingenstelsels en bitcoin. In sommige landen betaal je dus winstbelasting, anderen verwachten dat je een deel afstaat wanneer je een grote som liquideert.

Europa hoopt in 2024 uniforme regels uit te rollen voor de industrie.

Lees meer over:
Bitcoin Europa belasting

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan