Jeremy Spence krijgt 42 maanden celstraf voor miljoenenoplichterij met ‘bitcoin-investeringen’

Jeremy Spence, beter bekend als “Coin Signals” heeft een aantal ongelukkige gelukszoekers 5 miljoen dollar afhandig gemaakt in een door hemzelf opgezet piramidespel. Het gaat in totaal om 170 mensen die slachtoffer zijn geworden van de spelletjes van Spence.

De 25-jarige Spence claimde een enorm succesvolle handelaar te zijn en overtuigde mensen hem hun tegoeden toe te vertrouwen. Dit alles gebeurde tussen november 2017 en april 2019, een periode waarin Spence beweerde enorme winsten te boeken, terwijl hij in werkelijkheid flink de rode cijfers indook.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

42 maanden celstraf

Het resultaat van de dubieuze operatie van Jeremy Spence is een celstraf van 42 maanden en de verplichting om zijn slachtoffers 2,8 miljoen dollar terug te betalen. In hoeverre Spence de middelen heeft om dat te realiseren is niet bekend.

Spence bekende in november 2021 schuld voor de fraude die in totaal 5 miljoen dollar gekost heeft. In een voorbeeld dat de DOJ publiceerde beweerde Spence in een post op Telegram een winst van 148 procent in één maand geboekt te hebben.

Uitspraken die hij waarschijnlijk vooral deed om meer aandacht te genereren en nieuwe mensen te overtuigen hem hun geld toe te vertrouwen. Om zich in te dekken tegen de verliezen begon Spence andere mensen in het piramidespel terug te betalen met het geld van nieuwe mensen. Uiteindelijk ging het natuurlijk helemaal mis voor Spence.

Snel rijk worden bestaat niet

Het is natuurlijk mogelijk dat je een gelukje pakt en precies op het juiste moment ergens instapt. De les die het piramidespel van Spence ons leert is dat geduld uiteindelijk het belangrijkste is. Snel rijk worden bestaat in de meeste gevallen niet en als iemand het geheim ontdekt, dan zal diegene dat waarschijnlijk niet voor een klein bedrag met je delen.

Het blijft echter zonde dat dit soort gebeurtenissen de reputatie van bitcoin schaden, veel mensen kunnen dit soort fraudegevallen immers moeilijk onderscheiden van bitcoin. Pak daarbij de ineenstorting van het Terra-protocol en wat dat betreft is de week compleet voor bitcoin.

Macro-economische donderwolken, piramidespellen en shitcoins die in elkaar storten. Alles bij elkaar is dit niet de beste periode om een bitcoiner te zijn. Het is maar te hopen dat dit voor de politiek niet een reden is om de industrie harder aan te pakken, al lijkt dat onvermijdelijk als dit soort zaken zich blijven opstapelen.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfraudeponzi

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....