Maleisische Bitcoin mining groep opgepakt, ze tapten voor $2 miljoen stroom af

In Maleisië tapte een groep mannen elektriciteit af om bitcoin te minen. Dat ging lang goed, maar nu zijn ze opgepakt door de politie. Dat meldt Malay Mail.

‘Gratis’ Bitcoin

De grootste kostenpost voor bitcoin miners is energie. Als je dat goedkoop kunt krijgen kun je mooie winsten behalen met het inzetten van je hardware.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In Maleisië gooide een groep het over een ander boeg: zij tapten voor 8,6 miljoen aan Maleisische ringgit ($2,13 miljoen) aan elektriciteit af.

De politie in de staat Johor en het energiebedrijf Tenaga Nasional Berhad sloegen de handen ineen om de boeven op te pakken.

De politie nam 1.746 mining rigs in beslag. Het was een grote onderneming, want de mannen waren op minstens 21 locaties actief. Zij begonnen vorig jaar met het minen van bitcoin met gestolen elektriciteit.

Criminelen

Het syndicaat gebruikte bovenverdiepingen van winkelpanden om hun activiteiten uit te voeren. De politie is nog opzoek naar het brein achter de operatie, ook andere betrokkene zijn nog op de vlucht.

Het bitcoinnetwerk kijkt niet naar waar jouw stroom vandaan komt, dat maakt het protocol niet uit. Dat betekent echter niet dat je onschendbaar bent. Je hebt waar je ook bent te maken met de lokale regels en autoriteiten.

Deze groep mannen wilde ook een graantje meepikken van de winstgevende mining industrie. Recentelijk braken miners gezamenlijk een record: Bitcoin miners verdienen $4 miljoen in 60 minuten, beste uur in geschiedenis.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...