Marathon Patent Group betaalt loon Bitcoin ontwikkelaar Jonas Schnelli

De Marathon Patent Group (MARA) gaat een ontwikkelaar betalen voor zijn werk aan het Bitcoin protocol. Het gaat om Jonas Schnelli, die met de subsidie van $96.000 een jaar lang aan Bitcoin Core mag sleutelen.

Donatie aan ontwikkelaar

Het is niet de eerste keer dat Schnelli aan Bitcoin mag werken op kosten van een derde partij. Eerder verleende mining-rig producent Bitmain al financiële steun aan de developer. Ze stopten eind vorig jaar echter met de donaties, en nu heeft Marathon Patent Group dit gat opgevuld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Bitmain heeft hun financiering voor Schnelli en andere ontwikkelaars geannuleerd ... waardoor Jonas op zoek was naar een nieuwe subsidie."

De ontwikkelaar reageert verheugd: "Het voelt geweldig dat de community helpt. Ik stuurde een tweet dat ik de sponsoring verloor, en daarna ging het allemaal supersnel."

In een persbericht geeft Okamoto, de CEO van Marathon, aan blij te zijn een steentje te kunnen bijdragen aan het Bitcoin netwerk: “Wij geloven dat het essentieel is om op deze manier te helpen. Bij afwezigheid van Core ontwikkelaars zoals Jonas kan de kracht en adoptie van Bitcoin op de lange termijn, en dus ons bedrijf, worden beïnvloed."

Daar heeft Marathon het natuurlijk helemaal aan het goede eind: als miner hebben zij baat bij een florerend ecosysteem. Gezien Bitcoin geen CEO, geldschieter of business model heeft en het een open source software betreft, moet de steun ook vanuit alle kanten komen.

Oude rot in het vak

Schnelli draagt al sinds 2013 bij aan de ontwikkeling van Bitcoin Core. In totaal heeft hij 516 commits gedaan, wat hem de negende meest actieve ontwikkelaar maakt. Zijn werk aan de broncode is belangrijk geweest, vooral omtrent de libraries om applicaties te maken in de codeertaal C. Ook heeft hij geholpen bij het ontwerpen van de BitBox, een hardware wallet.

Naast deze steun van Marathon krijgt Schnelli overigens ook steun van 55 individuele sponsors op GitHub. Met het geld kan hij op dagelijske basis doorgaan met het onderhouden en verbeteren van Bitcoin Core.

Hij geeft aan dat hij Bitcoin Improvement Proposal (BIP) 324 wil afronden. Dit gaat over gecodeerde peer-to-peer messaging tussen Bitcoin nodes, in combinatie met betere Simplified Payment Verifications (SPV). SPV maakt het mogelijk dat je betalingen kunt doen vanaf een wallet zonder dat je een eigen node moet draaien.

Andere ontwikkelaar

De vroegere financiering van Bitmain was gericht op drie ontwikkelaars. Naast Schnelli kwam ook João Barbosa zonder inkomen te zitten. Eind 2020 kreeg hij echter al vrij snel hulp van Coinbase en hun Crypto Community Fund.

Inmiddels staan er al tientallen ontwikkelaars van het open source protocol op de loonlijst van onder andere bedrijven. Naast Marathon en Coinbase doen ook BitMEX, Kraken, OKCoin, Square Crypto, Gemini en Human Rights Foundation op een soortgelijke manier mee.

Een paar dagen geleden kocht Marathon nog even voor $150 miljoen aan bitcoin op om aan de kasreserves toe te voegen. Okamoto legde tegenover The Block de aankoop van 4.613 BTC uit: ''Wij denken dat het aanhouden van bitcoin in onze kasreserves een betere langetermijnstrategie is dan het vasthouden van de Amerikaanse dollar.''

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
bitcoin coreBTC