‘Nepuitbraak’ van bitcoin naar $31.000, wat nu?

353 totale weergaven

De bitcoin koers heeft de $31.000 aangetikt, maar deze uitbraak is in de kiem gesmoord met een daling van 800 dollar als gevolg. Wat verwachten de analisten op de korte termijn?

De Nederlandse analist en handelaar Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsbedrijf Eight, had de plotse koersschommeling te maken met een "leverage crunch", het uitschudden van speculanten op de derivatenmarkt.

Hij ziet $30.200 als voorlopige support en adviseert je niet in de war te laten brengen door de "choppy" markt. Dat is een markt waarbij kopers en verkopers met elkaar in de clinch liggen en er géén duidelijke winnaar is.

 

De populaire handelaar Crypto Daan ziet in de grafieken de bekende "Bart Simpson" patronen: de prijs stijgt naar een plateau om daar even te blijven maar daar vanaf te donderen. Maar dit patroon is inmiddels vervangen aan een structuur die doet denken aan de Burj Khalifa, heftige pieken en zeer diepe dalen.

Volgens handelaar en analist Rekt Capital is $30.600 het niveau dat omgedraaid moet worden, van weerstand naar support. Gaat dat lukken?

"Heraccumulatie"

De prijsactie zit ook in een vrij nauwe range, zo stellen de analisten van onchainbedrijf Glassnode op basis van het 14-daags gemiddelde. En zodra het zolang stil is op het bitcoinfront, neemt de kans op een volatiele beweging naar boven of beneden met de dag toe.

Een dergelijke nauwe range past ook historisch bij de cycli die bitcoin doorloopt. In hun weekrapport stellen ze onder meer: "Bitcoin-gegevens vertonen vaak vreemd repetitieve patronen, cyclus na cyclus. In de cyclus van 2021-22 vormde het prijsniveau van $30.000 min of meer een 'middelpunt' en is deze verschillende keren getest, zowel van boven als van onderen. Een zeer vergelijkbaar niveau werd waargenomen in 2013-16 rond het niveau van $425, en opnieuw in 2018-19 op ongeveer $6.500."

Volgens Glassnode is "heraccumulatie" de beste term om de huidige BTC-prijsactie te vangen.

Bitcoin koers tikt $31.000 aan, wat zeggen de analisten?
Cycle Mid-point Comparison, bron: Glassnode
Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...