Nieuwe bitcoin beurs in Amerika met tal van financiële giganten

Een aantal grote namen uit de Amerikaanse financiele wereld starten een nieuwe bitcoin exchange. Achter het nieuwe EDX Markets zitten Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity en een aantal andere Wall Street bedrijven, zo staat in dit persbericht te lezen.

EDX Markets

De beurs wordt geleid door Jamil Nazarali, een voormalig senior executive bij Citadel Securities, de handelsreus van miljardair Ken Griffin. Ook handelsonderneming Virtu Financial (VIRT) en durfkapitaalbedrijven Sequoia Capital en Paradigm stappen in het nieuwe vehikel, dat vooral institutionele partijen naar cryptocurrency’s moet trekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het persbericht zegt het raad van bestuur:

‘Crypto is een wereldwijde activaklasse van $1.000 miljard en ruim 300 miljoen bezitters wereldwijd. We verwachten nog meer vraag vanuit vele miljoenen anderen. Om deze vraag te ontsluiten, is een platform nodig dat kan voldoen aan de behoeften van zowel retailhandelaren als institutionele beleggers en kunnen rekenen op een veilig platform.’

Het handelsinfrastructuur van het bedrijf wordt geleverd door Members Exchange (MEMX), een Amerikaanse aandelenmarkt dat eigendom is van een consortium van financiële bedrijven, waaronder die achter EDX.

BlackRock

Het nieuws volgt op de plannen van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld die zijn klanten via een apart bitcoinfonds exposure gaat bieden aan cryptovaluta. Ook Fidelity kondigde eerder aan dat het mikt op de particuliere beleggersmarkt.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...