Onderzoektak die Republikeins beleid opstelt is optimistisch over bitcoin

Een belangrijke onderzoektak van de Republikeinen overweegt om cryptovaluta op een positieve manier te benaderen. Het lijkt een begin te zijn naar een een meer samenhangend standpunt binnen de Amerikaanse politieke partij.

Beleid omtrent bitcoin

Het gaat om een beleidsdocument dat op 7 april is gepubliceerd door het Republikeinse Beleidscomité van de Senaat. In het Engels staat deze groep bekend als de RPC, of de Republicans Policy Committee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het document heeft de naam “Cryptocurrency Goes Mainstream”. De details van het artikel zijn in veel opzichten een samenvatting van veel van de belangrijkste gebeurtenissen in cryptovaluta van de afgelopen maanden. Denk aan de donaties aan Oekraïne of het gebruik van cryptovaluta door ransomware-hackers.

In de paper staat onder andere het volgende:

“Republikeinse wetgevers hebben opgeroepen tot het behoud van innovatie in de particuliere sector in de cryptocurrency-industrie, evenals duidelijkheid over de regelgeving voor consumenten, ondernemers en investeerders.”

In de eerste alinea wordt ook direct verwezen het uitvoerend bevel van president Biden en zijn regering. Ook halen de beleidsmakers de potentie van bitcoin aan, vanwege de lage transactiekosten en snelle betalingen die ook nog eens een hoog privacy-gehalte hebben.

Daarmee beamen ze wel direct dat cryptovaluta ook kunnen worden gebruikt “voor snode doeleinden zoals ransomware-aanvallen.”

Adoptie

De bewegingen in de Amerikaanse politiek zijn erg interessant. Bitcoin is namelijk niet gebonden aan één partij, maar creëert een nieuw politiek speelveld.

Het document is over het algemeen optimistisch over de adoptie van cryptovaluta onder de Republikeinen van de Senaat. Senator Pat Toomey vertelt aan The Block dat Democraten ook langzaam overstag gaan:

“Er zijn enkele Huisdemocraten die deze technologie enthousiast hebben omarmd. Er is zeker enige vijandigheid geweest, [maar] ik denk wel dat er een mogelijkheid is van een tweeledige consensus.”

Janet Yellen, Democrate in hart en nieren en tevens minister van Financiën, lijkt ook bij te draaien. Op de American University in Washington DC sprak ze deze week voor het eerst uitvoerig over het onderwerp.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws