Goedemorgen Bitcoin: prijs van BTC breekt weer grens van $71.000

8720 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers schiet door grens van $71.000

De bitcoin koers schiet weer voorbij de grens van $71.000. Op het moment van schrijven staat de prijs op $70.540. De marktkapitalisatie staat nu op $1,39 biljoen. Hoewel de huidige prijs onder het all-time high van $73.790 ligt, betekent dit slechts een daling van 4,40% sinds 14 maart 2024, precies 82 dagen geleden.

De prijs van bitcoin zit in de lift. In onderstaande grafiek zie je het koersverloop van BTC tot nu toe in 2024. Na een ietwat stroeve start is er sinds maart een nieuw niveau boven $60.000 bereikt. Het oude prijsrecord rond $69.000 werd doorbroken, en sindsdien schommelt de prijs van bitcoin rond de $70.000. Waar het eindigt weet niemand.

Het effect van de Halving: omzet Bitfarms daalt 42% in mei

De beursgenoteerde bitcoin miner Bitfarms heeft geen fantastische maand achter de rug. Na de halving is de omzet van het bedrijf met 42% gedaald. Ook wijt het de omzetdaling deels aan de “ongewoon koude temperaturen” bij zijn Rio Cuarto faciliteit in Argentinië.

Waar Bitfarms in april nog 263 bitcoin uit de digitale mijnen wist te trekken voor een bedrag van ongeveer $18 miljoen, kreeg het in mei slechts 156 bitcoin uit de grond. Dat levert een omzetdaling van bijna $8 miljoen op en dat is natuurlijk heel lastig te verkroppen voor een beursgenoteerde onderneming.

Ergens is dit ook niet gek, want na de halving is de blokbeloning voor miners gehalveerd (vandaar de naam halving). Wat dat betreft hebben ook de miners een prijsstijging van bitcoin nodig.

Deutsche Bank en Bitpanda sluiten een samenwerkingsverband voor real-time cryptobetalingen

In een poging om cryptotransacties te stroomlijnen, zijn Deutsche Bank en Bitpanda gaan samenwerken om stortingen en opnames op de gecentraliseerde beurs te vergemakkelijken.

Details en voordelen van partnerschap
Deutsche Bank en Bitpanda hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om real-time inkomende en uitgaande cashbetalingen aan te bieden voor Duitse cryptohandelaren die Duitse IBAN’s (International Bank Account Numbers) gebruiken. Deze samenwerking heeft als doel om de efficiëntie en veiligheid van transacties te verbeteren en robuuste liquiditeit te bieden voor Bitpanda’s gebruikers in Duitsland.

De samenwerking stelt Bitpanda in staat om een API-gebaseerde accountoplossing (Application Programming Interface) te gebruiken, die toegang biedt tot Duitse IBAN’s.

Deze Amerikaanse miljardenbeheerder is super bullish over de bitcoin (BTC) koers

Jan van Eck, de CEO van het financiële bedrijf VanEck, gelooft dat de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) uiteindelijk minstens de helft van die van goud gaat bereiken. Dat stelt de Amerikaanse investeerder met Nederlandse wortels in een interview met influencer Scott Melker.

VanEck is een familiebedrijf uit 1955 dat exposure biedt aan opkomende sectoren en diverse beleggingscategorieën en markten via actieve fondsen en ETF’s. Hun doel is om vernieuwende beleggingsstrategieën aan te bieden die het rendement-risico van beleggingsportefeuilles kunnen optimaliseren.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...