Sam Bankman-Fried zegt sorry in brief naar personeel

Sam Bankman-Fried zegt sorry tegen zijn ex-medewerkers. De oprichter van onder andere FTX en Alameda gaat diep door het stof in een brief naar het personeel van fTX.

Hij omschrijft zijn eigen rol in het falen van het consortium aan bedrijven: hij had sceptischer moeten zijn over grote marginposities. Ook verwijt hij zichzelf het gebrek aan toezicht binnen zijn organisatie. FTX en consorten missen meerdere miljarden dollars in hun boekhouding. Onder andere doordat er ongecontroleerd geld kon worden weggesluisd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Cointelegraph geeft Bankman-Fried tekst en uitleg over de ineenstorting van hun voormalig werkgever. Er was spraken van een liquiditeitscrisis en kort daarna volgde het faillissementsproces. Het kaartenhuis stortte in elkaar mede door het negatieve marktsegment. Als de koersen mee hadden gewerkt, was dit niet gebeurd. Tenminste, daar is Bankman-Fried avn overtuigd.

Bankman-Fried zegt dat hij te weinig begreep van de marginposities die werden ingenomen: “Dit was nooit mijn bedoeling.” Hij zegt dat er ook meer toezicht moest zijn. Er waren blijkbaar geen scenario’s uitgedacht waar een combinatie van een bankrun en dalende koersen voorbij kwamen.

Opmerkelijk is dat de ex-directeur zegt dat FTX een maand voor de ineenstorting nog gezond was. “We waren een gezond, winstgevend, innovatief bedrijf. FTX had waarde.”
Hij stelt dat er zonder de nieuwe ontwikkelingen nog van alles mogelijk was: “We konden waarschijnlijk financiering ophalen. De interesse liep in de miljarden dollars.”

Hij hoopt nog op een kans: “Er is misschien nog een kans om het bedrijf te redden.”

FTX

De soap rondom FTX is voorlopig nog niet afgelopen. Bankman-Fried is op dit moment nog op vrije voet. Hij wordt regelmatig gespot in de Bahama’s. Er zijn verschillende onderzoeken gestart naar onder andere de meer dan honderd bedrijven waar Bankman-Fried een belang in zou hebben.

Klanten en investeerders kunnen waarschijnlijk fluiten naar hun geld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...