Strenge Financiële Waakhond Stelt Strengere Crypto Richtlijnen voor in Amerikaanse Staat

Strenge Financiële Waakhond Stelt Strengere Crypto Richtlijnen voor in Amerikaanse Staat

De New York Department of Financial Services (NYDFS) heeft nieuwe voorstellen naar voren gebracht met als doel de regelgeving rondom het noteren en verwijderen van cryptovaluta te versterken. Daarnaast willen ze ook wijzigingen aanbrengen in de criteria voor het toevoegen van munten aan de zogenaamde "greenlist" van de staat.

Deze recente ontwikkelingen onderstrepen de ambitie van New York om een robuuster toezicht te hebben op crypto-ondernemingen die actief willen zijn binnen de staat. Adrienne Harris, hoofd van NYDFS, gaf aan dat het bijhouden van de snelle ontwikkelingen in de crypto-industrie essentieel is om zowel consumenten als de financiële markten te beschermen.

NYDFS is geen nieuwkomer als het gaat om crypto-regulering. Ze introduceerden hun BitLicense-systeem al in 2015, wat algemeen wordt beschouwd als een van de strengste raamwerken voor crypto. Verschillende prominente bedrijven zoals Coinbase, Circle Internet Financial en Robinhood Crypto hebben een licentie in de staat, hoewel sommige bedrijven besloten hebben hun activiteiten in New York te staken.

De voorgestelde wijzigingen omvatten eisen voor crypto-ondernemingen om duidelijke standaarden te hebben voor risicobeoordeling, waaronder fraude, prijsmanipulatie en liquiditeitscontroles. Bovendien zouden bedrijven een duidelijk beleid moeten hebben over het verwijderen van munten, en dit beleid zou de goedkeuring van de regulator nodig hebben voordat een munt zelfstandig kan worden genoteerd.

Belanghebbenden kunnen tot 20 oktober reageren op de voorgestelde richtlijnen.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika New York Industrie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties