Thailand dreigt met sluiting van Facebook vanwege crypto-oplichting en frauduleuze advertenties

1080 totale weergaven

Thailand wil een gerechtelijk bevel aanvragen om Facebook in het land te sluiten als het geen maatregelen neemt tegen vermeende investerings- en crypto-oplichtingsadvertenties op het platform.

Het Ministerie van Digitale Economie en Maatschappij onthulde op 21 augustus dat Facebook-advertenties meer dan 200.000 mensen hebben misleid met promoties voor crypto-oplichting, investeringen in nepbedrijven en vervalste overheidsinstellingen zoals de Securities and Exchange Commission.

De oplichters gebruikten vaak tactieken zoals crypto-investeringen en handelsfraude. Sommige advertenties gebruikten zelfs afbeeldingen van beroemdheden en bekende financiële figuren en beloofden rendementen tot 30% per dag om mensen te lokken.

Chaiwut Thanakamanusorn, Minister van MDES, zei dat ze al met Facebook hebben gesproken en een brief hebben gestuurd naar het door Meta beheerde platform. Maar hij beweert dat Facebook niet voldoende adverteerders screent.

Het ministerie verzamelt nu bewijs van de oplichtingsadvertenties, waarvan ze beweren dat er meer dan 5.300 zijn. Aan het eind van de maand willen ze een gerechtelijk bevel aanvragen om Facebook binnen zeven dagen te sluiten.

Ze waarschuwden voor de werkwijze van deze oplichtingspraktijken en adviseerden consumenten om voorzichtig te zijn met beloftes van hoge en gegarandeerde rendementen en advertenties die afbeeldingen van bekende personen gebruiken.

Investeringen die druk uitoefenen of prikkels geven om snel te investeren met beperkte aanbiedingen moeten ook met voorzichtigheid benaderen, evenals bedrijven of platforms zonder verifieerbare informatie..

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...