Watergekoelde bitcoin mining farm in Argentinië op komst

Bitcoin miningbedrijf Bitfarms gaat uitbreiden naar Argentinië. Het Canadese bedrijf verhoogt haar rekenkracht tot 4,1 EH/s door deze uitbreiding.

Bitcoin mining farm

Het bedrijf kan in totaal gebruik gaan maken van een capaciteit van 50 MW. Het idee is om dit stapsgewijs te gaan inzetten, met telkens 10 MW meer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

President en COO van Bitfarms, Geoff Morphy, vertelt:

“Met de aantrekkelijke elektriciteitsprijzen die vorig jaar zijn vastgesteld onder een 8-jarig contract met een private partij, wordt verwacht dat beide faciliteiten de totale energiekosten voor onze portfolio zullen verlagen, ondanks de stijgende kosten op de energiemarkt.”

Waar in Europa de elektriciteitskosten oplopen, blijven bitcoin miners op zoek naar de goedkoopste energie.

Met het doel om 4,1 EH/s in handen te krijgen, richten ze op 1,5% van alle rekenkracht van de wereld. De hashrate schommelt momenteel rond en recordhoogte van 280 EH/s.

Watergekoeld

Bitfarms begon in oktober 2021 al met het ontwikkelen van nieuwe datacentra in Argentinië. Volgens het oorspronkelijke plan zou de mining farm deze maand af moeten zijn. Het is echter uitgesteld tot halverwege 2023 vanwege onvoorziene complicaties.

Het bedrijf beweert dat het de grootste en meest geavanceerde miningplek ooit zal zijn. Ze gaan onder andere aan de slag met de watergekoelde Antminer S19 Pro Hydro-rigs. Dit is een van de nieuwste paradepaardjes van Bitmain. Veel oudere mining ASIC’s worden gekoeld met ventilatoren, maar deze nieuwe serie wordt koud gehouden met water.

Argentinië

Buiten mining om is Argentinië geen gekke plek voor bitcoin. Het land wordt getroffen door inflatie van 80% op jaarbasis. En de Argentijnse peso is daarnaast ook nog eens 25% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Hierdoor worden burgers genoodzaakt naar alternatieven om hun koopkracht te behouden. De weg naar de dollar en bitcoin worden echter niet aangemoedigd. De centrale bank heeft verboden opgelegd, en ook bitcoinbezitters wordt de toegang tot dollars ontnomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!