Week in Bitcoin: “Bullmarkt is begonnen”, zegt BitMEX-oprichter Arthur Hayes

Wat een week voor bitcoin! We bespreken het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws in dit weekoverzicht.

Amerikaanse rente drukt zwaar op bitcoin koers, correctie in aantocht?

Als je het economische nieuws een beetje volgt, dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat centrale banken (met de Amerikaanse centrale bank voorop) er een streng beleid op nahouden om de inflatie omlaag te drukken. Onderdeel van dat strenge beleid zijn renteverhogingen, die het duurder maken om geld te lenen, waardoor er minder nieuw kapitaal op de markt komt en dat drukt de koersen.

Binance bewaart 588.171 bitcoin (BTC) voor klanten

Cryptobeurs Binance heeft voor de 10e keer haar Proof of Reserves (POR) voltooid. Het blijkt dat de exchange minder ethereum vasthoudt dan voorheen, terwijl hun bitcoin- en tetherbalans redelijk stabiel blijft.

Binance verliest wereldwijd hoofd productontwikkeling Mayur Kamat

Cryptobeurs Binance heeft opnieuw een senior leidinggevende verloren te midden van haar regelgevingsproblemen. Mayur Kamat, de wereldwijde hoofd productontwikkeling en design bij Binance, heeft ontslag genomen.

Whales kopen agressief bitcoin in, tijd voor een koersopleving?

Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum te herpakken en de bitcoin koers blijft vooralsnog onder de 26.000 dollar hangen, dat neemt niet weg dat er op de blockchain veelbelovende ontwikkelingen terug te vinden zijn. De grootste whales van de markt lijken momenteel in de accumulatie-modus te zitten. Maar de grote vraag is natuurlijk of we ondertussen de bodem van deze correctie bereikt hebben.

BitMEX-oprichter Arthur Hayes: 'de bitcoin bullmarkt is begonnen'

BitMEX-oprichter Arthur Hayes is van mening dat de bullmarkt van bitcoin in maart van dit jaar al is begonnen. Dat zou betekenen dat we al een kleine zes maanden aan een bullrun bezig zijn, maar dat zien we nog niet helemaal terug in de koersen. Die reactie van de markt is volgens Hayes echter een kwestie van tijd.

Lyn Alden voorspelt "belachelijk hoge" market cap voor bitcoin

Lyn Alden is een ware legende op het gebied van macro-economische ontwikkelingen binnen de wereld van bitcoin en volgens haar kan de bitcoin koers "belachelijk hoge" waarden bereiken in de toekomst. De analist baseert haar voorspelling op de verwachting dat individuen op termijn een steeds hoger percentage van hun vermogen in assets willen stoppen die ze zelf kunnen beheren.

Amerikanen nemen 12x zoveel geld op bij banken als tijdens crisis 2008

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...