Week in Bitcoin: gebroeders Bogdanoff overleden, bekend van bitcoin meme ‘He bought’

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. We hebben de belangrijkste en opmerkelijke nieuwtjes van de eerste volledige week in 2022 voor je op een rij gezet.

Bitcoin koers

De koers van bitcoin dook deze week naar beneden. Op het moment van schrijven staat de prijs van BTC onder $42.000, ruim 11% lager dan 7 dagen geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het sentiment in de markt is er niet beter op geworden in het begin van dit jaar.

Recordaantal risicovolle posities geopend op Bitcoin beurzen

Volgens CryptoQuant heeft de zogenoemde ‘leverage ratio’ voor bitcoin een nieuw record bereikt. Deze statistiek laat zien dat er meer en meer posities met hefbomen worden geopend, terwijl het aantal liquidaties relatief laag blijft.

CryptoQuant is een analysebedrijf die on-chain data en ook informatie van exchanges in kaart brengt. Ondanks dat de koers van bitcoin gisteren en vandaag hard daalde, staan er nog steeds veel leveraged posities open.

Ze schatten de ‘leverage ratio’ op 0,224, een recordhoogte. De metric wordt berekend door de open interest van beurzen te delen door het aantal coins dat ze in beheer hebben. De open interest (OI) is de som van alle longs en shorts die open staan.

Ook Igor Bogdanoff overleden, bekend van bitcoin meme ‘He bought’

Igor Bogdanoff is 3 januari 2022 op 72-jarige leeftijd overleden, naar verluidt aan de gevolgen van covid-19. Opmerkelijk, want zes dagen eerder stierf zijn onafscheidelijke broer.

De gebroeders Bogdanoff waren heuse culthelden in de wereld van bitcoin en cryptocurrency. Naast hun opmerkelijke uiterlijk stonden ze ook bekend om de ‘he bought’-meme.

Spaanse politica stelt Kamervragen en wil Bitcoin miners verwelkomen

Een Spaanse politica wil graag bitcoin miners naar haar land halen. Maria Munoz is lid van het Congres van Afgevaardigden, het Spaanse Lagerbuis. Ze heeft een voorstel ingediend om in Spanje een goed klimaat te creëren voor deze miners.

Munoz vertegenwoordigt de centrumrechtse partij Ciudadanos, ook wel afgekort als Cs. Naar aanleiding van de problemen die er zijn ontstaan voor bitcoin miners, wil ze graag een goed alternatief bieden.

Mozilla stopt na 7 jaar met accepteren bitcoin donaties na heftige kritiek achterban

Mozilla heeft na ruim 7 jaar de mogelijkheid om donaties te doen in bitcoin en andere cryptovaluta stopgezet. Het bedrijf achter de internetbrowser Firefox doet dit na een storm van kritiek die draaide om de ecologische voetafdruk van cryptovaluta.

Het begon op oudjaarsdag met een vriendelijk bedoelde tweet, waarin de 211 miljoen gebruikers van Firefox werden herinnerd aan de mogelijkheid om een donatie te doen in bitcoin of een andere cryptovaluta.

De euro is in Nederland weer 6,4% minder waard ten opzichte van vorig jaar

De inflatie in Nederland is in december weer verder opgelopen. Vergeleken met de laatste maand van 2020 zijn de consumentenprijzen met maar liefst 6,4% gestegen.

Dit getal komt uit een eerste berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij moet wel gezegd worden dat ze een Europese rekenmethode gebruikten. Het mandje die bij de HICP wordt gebruikt, bestaat uit andere producten dan de Nederlandse consumentenprijsindex (CPI).

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...