Week in Bitcoin: Nieuwe bitcoin ETF aanvraag ingediend bij de SEC

In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

Bitcoin koers op all-time high in onder meer Argentinië, Nigeria en Turkije

De bitcoin koers was afgelopen week in bepaalde landen op de wereld al nieuwe all-time highs aan het noteren. In Argentinië, Nigeria en Turkije staan er al nieuwe hoogtepunten op de borden in de lokale valuta. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de gigantische inflatie waar deze landen stuk voor stuk mee kampen, dus wat dat betreft is het geen heel ‘gelukkig’ nieuws.

Nieuwe bitcoin ETF aanvraag ingediend bij de SEC

Nu de kans op een succesvolle spot bitcoin exchange traded fund (ETF) in de VS lijkt toe te nemen, proberen steeds meer spelers in de financiële sector hiervan te profiteren.
Eric Balchunas, ETF-analist van Bloomberg, deelt op X dat Roundhill Investments een aanvraag heeft ingediend voor een zogenoemde Bitcoin Covered Call ETF.

‘Koop Bitcoin’-zoekopdrachten op Google stijgen met 826% in het Verenigd Koninkrijk

Google-zoekopdrachten met betrekking tot het kopen van bitcoin zijn wereldwijd gestegen na een aanzienlijke stijging van de prijs van BTC.

Sam Bankman-Fried wijst met een beschuldigende vinger naar Caroline Ellison tijdens getuigenis

In een rechtszaak heeft Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van FTX, zijn getuigenis afgelegd waarin hij probeerde de schuld van de ondergang van de cryptobeurs af te schuiven op zijn voormalige collega’s en partners. De focus lag op het in de problemen brengen van Alameda Research, een handelsbedrijf dat nauw verbonden was met FTX en geleid werd door zijn voormalige vriendin, Caroline Ellison, voor het niet afdekken van risico’s ondanks zijn advies.

Gemini klaagt failliet Genesis aan voor 60 miljoen aandelen in GBTC

Cryptobeurs Gemini heeft Genesis Global aangeklaagd voor zijn Gemini Earn-product. Er zijn naar wat schijnt meer dan 60 miljoen aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) als onderpand gebruikt voor een dienst die Gemini aan haar klanten aanbood.

Kraken gaat info delen met Amerikaanse fiscus

De Amerikaanse beurs Kraken gaat gegevens van klanten delen met de Internal Revenue Service (IRS), de Amerikaanse belastingdienst. Ze hebben er lang tegen gevochten, maar zijn nu ook gezwicht voor de sterke arm.

Ledger lanceert Recover-feature

Ledger lanceert de Recover-feature. Klanten kunnen nu voor 9,99 euro per maand
hun seed phrase laten opknippen en bewaren bij drie bedrijven
(gekoppeld aan je ID-kaart). De nieuwe dienst kan overigens op veel kritiek rekenen van bitcoiners die liever hun seeds in eigen beheer bewaren. Voor bestaande klanten kan het wellicht wel een uitkomst bieden.

Bitmain komt met nieuwe Antminer T21

Fabrikant Bitmain komt met een nieuwe Antminer T21, zo kondigt het bedrijf aan.

“Dit is waarom er in 5 jaar $50 miljard aan kapitaal richting bitcoin gaat”

Bitwise CIO Matt Hougan heeft hoge verwachtingen voor de komende vijf jaar van bitcoin en dat heeft alles te maken met de potentiële komst van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. In een nieuw interview met de Unchained Podcast deelt Hougan dat er in het eerste jaar van de ETF waarschijnlijk 5 miljard dollar richting het beleggingsproduct zal stromen.

Historische Bitcoin Data Liegt Niet: Wordt November de Maand van de Grote Winst?

In de cryptomarkten zijn historische gegevens een belangrijke indicator, hoewel ze zich niet altijd herhalen. Oktober was een duidelijk voorbeeld van zo’n periode. Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op ongeveer $34.300, maar wat kunnen we verwachten voor de maand november?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...