Bitcoin Update: bearish signalen op komst?

944 totale weergaven

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs een paar dagen geleden de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $32.700. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

Een saaie koers, zo hebben we niet alleen de vorige analyse genoemd maar kunnen we de afgelopen weken wel omschrijven als we kijken naar de beweging van de prijs van Bitcoin. En ook vandaag zien we weer een vlakke prijs, waarbij er weinig lijkt te gebeuren.

Een klein lichtpuntje is dat de koers enkele signalen begint te vertonen waardoor er wellicht een richting aan zit te komen waarin de prijs zich gaat bewegen. Of het een lichtpuntje is dat is te bezien in de technische analyse, en of de koers daadwerkelijk gaat bewegen is lastig te zeggen. Voorlopig blijven we in de bekende langdurige consolidatiefase.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin laat momenteel nog weinig spannends zien. De consolidatiezone tussen $32.000 en $35.000 wordt nog steeds strak gerespecteerd. Een teken dat zowel aan de boven als onderkant nog voldoende support en weerstand ligt om ervoor te zorgen dat de koers weinig uit zal wijken.

Een nieuwe beweging is de recente test van $32.000 waarbij de koers wederom staande wist te blijven. Tevens drukt deze test de prijs ook weer richting $35.000 waarbij we een wat kleine nieuwe opwaartse beweging zien.

Echter als we wat verder uitzoomen en kijken naar de afgelopen week dan zien we dat de koers langzaam steeds verder aan het zakken is. Daarbij maakt deze lagere lows en lagere highs. Een bearish signaal, welke waarschijnlijk wordt versterkt door de druk van de 200 Moving Average.

Bitcoin Update: bearish signalen op komst?

Gezien het maken van de lagere lows kan het zijn dat de koers op weg is naar een doorbraak door $30.000, welke kan zorgen voor een nieuwe beweging. En tevens het doorbreken van de saaie en vlakke koers. Al zien we momenteel nog meer dan voldoende support op en rondom $30.000 voordat daar zomaar een doorbraak komt.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Als we wat verder inzoomen en de 1-uurgrafiek van Bitcoin erbij pakken dan zien we de soortgelijke neerwaartse beweging wat uitvergroot. Waarbij de koers positief reageert op support en de prijs wat omhoog duwt. Maar in de algemene lijn een flinke neerwaartse beweging maakt.

Momenteel ligt de 200MA met een boog naar beneden rond de $33.400, en zal waarschijnlijk de zone van bewegen beperken tot aan $32.000. Een zeer klein wordende consolidatiezone waarbij een uitbraak dichterbij komt.

Mocht de bearish beweging zich voort zetten dan zien we $32.000 als eerste test zone waar meer dan voldoende support ligt. Mocht deze falen dan is er tot zeker $30.000 veel support met als extra vangnet een zone rondom $29.000. De koers zal dus niet zomaar vallen.

Bitcoin Update: bearish signalen op komst?

Wel is het een gegeven dat wanneer een koers uitbreekt na langdurige consolidatie dat dit met veel volume gepaard gaat en het mogelijk maakt om door sterke zones te bewegen. Een mogelijkheid tot zakken ligt dus enigszins in de verwachting.

Het kan natuurlijk zijn dat de koers een omgekeerde beweging maakt en door de 200 MA stijg. De eerste stop zal daarbij wederom $35.000 zijn, waar ook meer dan voldoende weerstand ligt om in consolidatie te blijven. Ook hier geldt dat wanneer er echt een uitbraak komt de koers best verder kan stijgen om zo de koers flink omhoog te drukken.

Alles staat of valt dus momenteel met de huidige consolidatie grenzen tussen $30.000 en $35.000. Een uitbraak kan in beide richtingen flink wat volume veroorzaken en de daarbij behorende uitkomst. Waarbij we momenteel meer bearish signalen zien en een grotere kans op dalen dan op stijgen. Een saaie, maar ondertussen toch wel spannende markt.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws