Sááie bitcoin koers! Hoe lang blijft dit duren?

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs een paar dagen geleden de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $33.500. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

Het lijkt een wat eentonig spelletje te worden op de koers van de Bitcoin markt. Met de zijwaartse beweging sinds mei is het wachten op een uitbraak. Waarbij alle signalen tot nu toe weinig wisten te voorspellen.

Voorlopig lijkt er geen eind te komen aan de zijwaartse beweging, en kan het voor de gemiddelde handelaar er behoorlijk saai uit zien.

Echter kan een markt als deze juist prettig zijn voor een handelaar om mee bezig te zijn. Daar waar de koers perfect weerstand en support intact weten te houden is het handelen tussen de consolidatiezone een stuk gemakkelijker.

Maar daarbij is het goed om gefocust bezig te zijn, gezien een uitbraak altijd op de loer ligt.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Als we kijken naar de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin zien we dat deze nog strak tussen de $35.000 en $33.000 ligt, met af en toe een uitschieter welke snel weer terug weet te komen in de huidige zone. Deze levels kunnen we dus nog steeds zien als een sterke zone, welke de koers blijft respecteren.

Daarbij komt dat de 200 Moving Average, welke ook flink gerespecteerd wordt nu rond $35.000 komt te liggen. Daardoor zal de weerstand nog sterker zijn in die zone.

En kan het door de neerwaartse beweging van die trendlijn wel zijn dat de koers voorlopig verder naar beneden wordt gedrukt. Deze lijkt tot op heden nog niet gebroken te kunnen worden, en blijft erg sterk staande.

Als sub level zien we dat de koers rond $34.000 ook veel weerstand begint te vormen. Het ziet er dus naar uit dat de koers een flinke zone van weerstand heeft klaargezet, waar de prijs met het huidige volume weinig mee kan en een doorbraak moeilijker lijkt te worden.

Sááie bitcoin koers! Hoe lang blijft dit duren?

Ondanks al deze weerstand zien we aan de onderkant ook nog voldoende support. Rond $33.000 weet de koers van Bitcoin zich momenteel staande te houden en blijft de druk omhoog ook toenemen.

Zeker gezien er naast deze support ook een voldoende sterke vangnet tussen $32.000 en $30.000 ligt. Deze zal niet zomaar meegeven.

Al met al een erg kleine zone waar de koers zich in begint te bewegen. Gezien de dalende 200 MA, welke de koers nog naar beneden weet te drukken, is de kans wel meer aanwezig dat de koers wat verder door gaat zakken en opnieuw $30.000 kan testen.

Mits deze weerstand niet gebroken wordt, dan zou de koers weleens weer wat verder richting $35.000 kunnen stijgen.

Bitcoin 1-uurgrafiek

De 1-uurgrafiek laat wat meer zien waarom de koers momenteel wordt gedrukt rondom $34.000, daar waar we op de 4-uurgrafiek wat minder duidelijkheid krijgen. Tevens is het goed te zien hoe mooi de levels worden gerespecteerd, en wat het kan betekenen mocht je daarin handelen.

We zien momenteel dat de 200 Moving Average op de 1-uugrafiek van Bitcoin rond $34.000 hangt, precies de prijs waar nu veel weerstand ligt. Zoals altijd wordt deze indicator flink gerespecteerd en zal een doorbraak daar niet zo snel tot stand komen.

Het lijkt er dus op dat de prijs wat hangt tussen de support van $33.000 en weerstand rond $34.000. De aflopen dagen laat wel zien dat de 200 MA minder sterk is dan de uitwaarden van de consolidatiezone. Waarbij de koers eigenlijk wat rondom de 200 MA beweegt zonder dat deze echt voor een flinke beweging zorgt.

Sááie bitcoin koers! Hoe lang blijft dit duren?

De belangrijkste zones om momenteel dus in de gaten te houden zijn $33.000 en $35.000, welke sterke reacties veroorzaken en waar de koers strak tussen beweegt. Het handelen van de wandeling van de koers tussen deze twee zones lijkt daardoor gemakkelijker, waarbij er altijd gelet moet worden op een potentiële uitbraak.

Waar deze uitbraak momenteel heen kan gaan is vrij onduidelijk. Op de hogere tijdsframe van de 4-uurgrafiek lijkt de druk van bovenaf wat meer aan te trekken en de prijs naar beneden te duwen. Al ziet de 1-uurgrafiek van Bitcoin er vlak uit en laten indicactors een 50/50 kans zien.

Het ziet er dus nog steeds naar uit dat de koers van Bitcoin zich voornamelijk focust op de kleinere bewegingen en zich momenteel nog niet opmaakt voor een snelle uitbraak.

Wel is het een gegeven dat een uitbraak zo gemaakt is en met wat volume de koers weer volop in de race zit. Voor nu zal dit weekend hoogstwaarschijnlijk eindigen in rust, om vervolgens weer een week van consolidatie tegemoet te gaan.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Crypto wallet Nieuws
Meer dan 97% Bitcoin-Adressen Winstgevend: Correctie in Aantocht?

De waarde van bitcoin heeft onlangs een punt van winstgevendheid bereikt dat we sinds november...

Venture Capitalists Nieuws
Februari Ziet Explosieve Groei van Investeringen in Crypto Startups door Venture Capitalists

De interesse van investeringsfondsen in cryptostartups is de laatste tijd toegenomen, vooral in februari was...

NFT Nieuws
Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

Ethereum koers Nieuws
Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Lees meer