Bitcoin stijgt 6 procent, 10 miljard dollar aangroei voor gehele cryptomarkt

Na een winst van 500 dollar bovenop het absolute dieptepunt op 6.400 dollar steeg de bitcoin de afgelopen 24 uur nog eens met 6 procent. Het noteert op het moment iets onder de 7.500 dollar. De volledige cryptomarkt kende een stijging van 10 miljard dollar.

Altcoins

Vooral ook verschillende kleinere cryptovaluta, als steem en vechain presteerden goed, met een stijging van respectievelijk 50 en 25 procent. Andere grotere munten, als ethereum, ripple, bitcoin cash en litecoin, kenden eveneens een aardige rebound na een depressief paasweekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds 30 maart was bitcoin niet in staat de 7.350 dollar te doorbreken. Lage volumes en gebrek aan vraag op de grotere cryptobeurzen waren daar debet aan. De afgelopen 12 uur bereikten de aankoopvolumes echter een hoogtepunt op zowel Bitfinex, Binance als andere handelsplatforms.

Volume

Op 25 maart stond de bitcoinprijs nog op 9.000 dollar, met relatief sterke volumes op zowel de termijnmarkten voor bitcoin als de reguliere cryptobeurzen. Sindsdien nam het volume gestaag af. Bitcoin testte verscheidene belangrijke weerstandzones maar daalde uiteindelijk tot 6.400 dollar.

Mocht de bitcoin de komende dagen voldoende volume blijven houden, en de 7.500 dollar opwaarts kunnen doorbreken, dan staat de weg vrij naar de 8.000 dollar. Op dat niveau zou een sterkere rally mogelijk zijn.

Positief

Jack Tatar, coauteur van “Cryptoassets: The Innovative Investor’s Guide to Bitcoin and Beyond,” gaf aan dat de recente advertentieban op cryptovaluta door Facebook, Twitter en Google de prijzen op de korte termijn schaadt maar ziet voor de crypto’s evengoed een fantastische toekomst tegemoet.

Tatar: “Of course, I don’t like seeing bitcoin scrapping support below $8,000 but I do view some of this as growing pains for it and other cryptoassets. People need to recognise that crypto is still young and like the internet, those early years can be ugly. I do hope that things stop getting thrown at bitcoin, but as most teens know, life comes fast and hard from all directions during the early years”

Jon Matonis, mede-oprichter van de Bitcoin Foundation en Chief Currency Dealer bij VISA, verklaarde dat de toetreding van financiële instellingen als Goldman Sachs op de middellange termijn zou kunnen leiden tot een toename in de vraag naar bitcoin.

Bronnen: CCN, Express

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief