‘Aantal actieve Bitcoin (BTC) op laagste punt in 19 maanden’

Het aantal actieve Bitcoin (BTC) staat op het laagste punt in 19 maanden. Stiekem lijkt de data op wat vooraf ging aan de grote stijging in 2017. Dat blijkt uit data van Glassnode.

Glassnode noemt dit de ‘active supply’. Het gaat in onderstaande grafiek specifiek over de actieve bitcoin tussen de 5 en 7 jaar. Het aantal actieve bitcoin staat volgens Glassnode momenteel net boven 1 miljoen BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Actieve bitcoin op het netwerk. Bron: Glassnode

'Aantal actieve Bitcoin (BTC) op laagste punt in 19 maanden'

2017

De actieve bitcoin cijfers zagen een scherpe stijging begin dit jaar met 16% binnen drie weken. Dat ging om 1,3 miljoen BTC. Zo’n soort stijging hebben we slechts twee keer eerder gezien.

Beide vlak voor een grote prijsstijging. Dat biedt uiteraard geen garantie voor de toekomst.

Minder actieve bitcoin duidt erop dat mensen hun bitcoin netjes vasthouden en er niet mee aan de handel gaan.

Actieve bitcoin binnen 90 dagen. Bron: Stack Funds

'Aantal actieve Bitcoin (BTC) op laagste punt in 19 maanden'

Actieve adressen

Eerder deze maand steeg het aantal actieve bitcoin adressen flink naar het hoogste punt in een jaar tijd. ook dit patroon lijkt op die van prijsstijgingen in 2017 en 2019.

Dat is in onderstaande grafieken goed te zien.

Bitcoin actieve adressen Bron: Glassnode

'Aantal actieve Bitcoin (BTC) op laagste punt in 19 maanden'

Miners houden veel bitcoin vast

Glassnode kijkt ook naar statistieken van bijvoorbeeld bitcoin miners. Wat doen zij met hun verdiende bitcoin? In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat miners een groot percentage van hun bitcoin vasthouden de laatste weken.

Sterker nog: bijna het gehele jaar zijn miners netto hodlers gebleken. Er is dus ook op dit vlak vertrouwen in bitcoin. Als je als ondernemer/miner geen vertrouwen hebt in de toekomstige prijs van bitcoin dan doe je ze sneller van de hand.

De in- en outflow van bitcoin van miners. Bron: Glassnode

'Aantal actieve Bitcoin (BTC) op laagste punt in 19 maanden'

De huidige bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...