De top 10 best gelezen artikelen van 2019

Bitcoinmagazine.nl is in 2019 weer flink doorgegroeid en daar zijn we erg blij mee. Welke artikelen deden het goed in 2019? Traditioneel gezien is de cryptomarkt een prijsgedreven markt.

Beleggers en daarmee onze lezers zijn nog vooral met prijs bezig. Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toekomstige prijsvoorspellingen doen het dan ‘standaard’ goed onder ons publiek. Het komende jaar wordt natuurlijk extra spannend, want medio mei staat de halving van de block rewards op het programma. Een evenement wat maar één in de vier jaar voorkomt!

Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2019

Naast de prijsvoorspellingen trekken extreme gebeurtenissen ook vaak de aandacht. Opvallende afwezige artikelen zijn voorbeeld: de rechtszaak tussen Craig Wright en de Kleiman nabestaanden en problematiek rondom crypto exchanges.

Denk aan de hack van Cryptopia en Binance, maar ook het mysterieuze sterven van Gerard Cotten, de voormalige CEO van QuadrigaCX.

1. Mede-oprichter bitcoin beurs Bitmarket dood gevonden in bos na sluiting

Twee weken nadat bitcoin- en cryptobeurs Bitmarket zijn deuren heeft gesloten is de Poolse ondernemer en mede-eigenaar van de beurs Tobias Niemiro dood aangetroffen. Zijn lichaam werd donderdag in een bos bij zijn geboortestad Olsztyn gevonden met een schotwond aan zijn hoofd.

Een van de Poolse kranten, Gazeta Wyborcza, suggerereert dat Niemiro zelfmoofd heeft gepleegd. Maar kennissen van Niemiro hebben een vermoeden dat het toch iets anders in elkaar steekt.

2. Turkije ontneemt toegang tot miljoenen bankrekeningen. Tijd voor Bitcoin?

Turkije speelt Bitcoin in de kaart. Een sanctie van de Turkse overheid laat precies zien waarom Bitcoin in het leven is geroepen: financiële vrijheid.

De overheid zette namelijk de bankrekeningen van drie miljoen Turken dicht. Miljoenen inwoners werden verrast toen ze zagen dat hun account was afgeschermd.

3. Ali B reageert op Bitcoin fraudeurs: ‘Denk een beetje helder na!’

Ook Ali B en Alexander Klöpping ondervinden hinder van deze internetbandieten.

Gisteren sprak de bekende rapper zich uit over dit onderwerp. Hij plaatste een video op Instagram waarin hij mensen oproept om ‘een beetje helder na te denken’. Hij weet niets van Bitcoin, heeft geen Bitcoin en zou niet weten hoe het werkt. Hij geeft daarmee een statement af aan al zijn volgers. Pas op voor oplichters die er met het geld vandoor willen gaan. Ali B is dus geen Ali Bitcoin.

4. Brabander verkoopt huis voor 30 bitcoin. Arnhemmer doet boodschappen met BTC

Twee voorbeeldjes van bitcoin in de praktijk. Een man uit Brabant verkoopt zijn huis voor bitcoin, terwijl iemand uit Arnhem zijn boodschappen doet met de grootste cryptomunt.

Tim Hanekamp uit Eindhoven verkoopt zijn huis voor bitcoin (BTC). Tegenover het Brabants Dagblad vertelt hij over zijn beweegredenen: ‘Ik ken niemand in Brabant die dit ooit heeft gedaan. Maar ik geloof in de techniek. Je hoeft niet naar een bank, hypotheekadviseur of een notaris.”

5. Bitcoin fraudezaak van $63 miljoen eindigt met dodelijke afloop

Bitcoin (BTC) fraudeurs hebben in India voor circa $63 miljoen particuliere beleggers opgelicht. Blijkbaar was dat niet genoeg, want hij wilde ook zijn compagnons een loer draaien. Toen de bende achter zijn oplichtingspoging kwam, is de bendeleider meerdere malen gemarteld en overleden aan zijn verwondingen.

6. ‘Bitcoin koers naar $100.000 per stuk in 2021’, aldus Duitse wetenschapper

De prijs van bitcoin (BTC) gaat de komende twee jaar nog fors door stijgen naar $100.000. Dat voorspelt de Duitse PhD-onderzoeker Harold Burger in een nieuwe analyse, waarbij hij een power-law-model gebruikt.

In een uitgebreid Medium-artikel legt de analist het model uit om de toekomstige prijs van bitcoin te voorspellen. Zo trekt hij de conclusie: tussen 2021 en uiterlijk 2028 bereikt BTC een prijs van minstens $100.000 per stuk.

7. Bobby Lee: ‘Bitcoin gaat in 2028 goud voorbij met prijs van $500.000+’

Bobby Lee, de oprichter van de oudste Chinese cryptobeurs BTCC, komt met een aantal opmerkelijke voorspellingen voor bitcoin (BTC). Hij ziet bitcoin over een aantal jaar de $1 miljoen per stuk aantikken. Dat vertelt hij tijdens een recent interview.

De goudmarkt is op dit moment $8.000 miljard waard, terwijl we met bitcoin rond de $160 miljard zitten. Lee verwacht in 2028 een bitcoin prijs hoger dan $5.000: ”Ik voorspel dat de flippening binnen 9 jaar plaatsvindt.”

Naast schaarste noemt Lee nog een ander belangrijk aspect voor deze dalingen: het bijdrukken van fiat valuta als de dollar. Hierdoor komt er meer geld in de markt, terwijl er geen extra BTC bijkomen.

8. Volgens deze Nederlandse multi-miljonair gaat bitcoin naar ‘$100.000 tot $200.000 per stuk’

De Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs (47) is gepokt en gemazeld in het internationale bedrijfsleven. Met het gereguleerde First Block Capital heeft hij een ‘crypto only’ fonds opgericht met een zeer sterke focus op bitcoin (BTC). Zo is hij medeoprichter van Hut 8, een bitcoin miningbedrijf dat is genoteerd aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

Van der Chijs staat ons uitgebreid te woord over bitcoin mining, betalen met WeChat in Canada en de impact van de bitcoin halving: ‘Plan B heeft gelijk, want de effecten van de halving zijn nog niet ingeprijsd’.

9. Bitcoin middenin echo bubbel richting $4.300? Deze econoom (b)lijkt gelijk te hebben

Hedgefondsmanager Mark Dow, een belegger die short ging op BTC toen het in december 2017 op $20.000 stond, grapte onlangs dat de grootste cryptomunt in een ‘echo bubble’ zit.

Als we kijken naar het verhaal van de ‘echo bubbel’, waarin de prijs van BTC dit jaar slechts een echo was van de bubbel van 2016-2018, is het goed denkbaar dat de munt verder te dalen dan de huidige prijzen.

Als je naar de grafiek kijkt, doet de prijs van Bitcoin in 2019 denken aan die van 2017 (en 2018). De prijs nam parabolisch toe, om vervolgens en een driehoekspatroon af te nemen.

Eerder dit jaar berichtten (of: waarschuwden) we al voor dit patroon.

10. Tim Draper: ‘Bitcoin naar $250.000’, BTC maar 2% van tijd duurder dan huidige prijs

Ook investeerder Tim Draper heeft in 2019 meerdere malen zijn uitspraak herhaald: de koers van Bitcoin (BTC) gaat ooit nog naar $250.000. De tijdspanne die hij aan deze voorspelling hangt is 2022 (of begin 2023).

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Het kan nog wat langer gaan duren als de munt de status van ‘safe haven’ blijft vasthouden. We kunnen met de huidige trend een kleine vertraging zien voordat de koers doorschiet naar het eerder genoemde doel. $250.000 in 2022 is haalbaar, maar voor de zekerheid zegt ik kwartaal één in 2023′. [/penci_blockquote]

Bitcoin Magazine NL wenst iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2020!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...