Goedemorgen Bitcoin: koers BTC weer terug naar $72.000?

4049 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

SOL koers klaar voor rally na verbreken neerwaartse trend – wat gaat Solana doen?

Solana (SOL) heeft deze week een belangrijke mijlpaal bereikt door uit het neerwaartse kanaalpatroon te breken, met een stijging van 3,5% boven het breekpunt. De huidige koers ligt rond $ 137,31, met mogelijke ondersteuning rond $ 132,34. Analisten voorspellen een mogelijke rally van 10%, mogelijk tot $ 151,79.

Deze positieve ontwikkeling wordt versterkt door de recente aanvraag van VanEck voor een Solana ETF in de VS, wat de prijs al met 6% heeft doen stijgen. Wat gaat Solana doen?

Het in New York gevestigde investeringsbedrijf VanEck heeft een voorstel ingediend voor de lancering van een spot Solana exchange-traded fund (ETF). Het VanEck Solana Trust zou directe blootstelling aan SOL bieden. De aandelen zouden dagelijks worden gewaardeerd op basis van prijzen van handelsplatformen die door MarketVector zijn geselecteerd.

Beleggers zouden toegang kunnen krijgen tot de populaire altcoin via aandelen die worden aangehouden in een traditionele effectenrekening. Dit elimineert potentiële risico’s die geassocieerd zijn met het direct bezitten van de token.

ETH koers vormt elliot wave patroon na dip – gaat Ethereum stijgen voor ETF lancering?

De Ethereum koers heeft het, net als de rest van de crypto markt, nog altijd moeilijk. Ondanks dat ETH vandaag met een kleine 0,9% is gestegen, is het nog altijd 5,39% minder waard dan een week geleden. Toch brengen nieuwe patronen op de koersgrafiek hoop op een aankomende ETH-stijging. Gaat Ethereum stijgen voor de ETF-lancering?

Investeerders zijn nog altijd aarn het wachten op de lancering van de eerste Ethereum ETF. Deze ETF werd op 23 mei namelijk al goedgekeurd, maar door problemen rondom het S-1 formulier is de eerste ETH ETF nog altijd niet live gegaan.

De lancering van een ETH ETF zal de Ethereum markt hard omhoog kunnen helpen, doordat Ethereum een stuk toegankelijker wordt voor een groot publiek aan institutionele investeerders. Iets wat Ethereum door zijn recente dalingen hard kan gebruiken.

De verwachting is nu dat de eerste ETH ETF na 4 juli plaats kan vinden, nu de discussies tussen fondsenmanagers en de SEC zich in de afrondende fase bevinden.

Er zijn blijkbaar nog een aantal kleine details te bespreken voordat de eerste ETH ETF eindelijk plaats gaat vinden.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart wees naar 4 juli als potentiële lancering van de ETH ETF.

Bitcoin Herstelt vanaf Cruciaal Support: Weer Terug naar $72.000?

In de afgelopen uren is de bitcoin koers met circa 2% gestegen vanaf het belangrijke supportgebied rond $60.500. In deze update zoomen we in op deze recente koersstijging en vragen we ons af: is dit slechts iets van herstel of een serieus teken van kracht?

Het is een opluchting dat het belangrijke supportgebied rond $60.500 stand heeft gehouden. Het verliezen van dit supportgebied, samen met belangrijke trendsupport op de daggrafiek, zou namelijk betekenen dat we onze verwachtingen voor de komende maanden echt negatief zouden moeten bijstellen. Ondertussen richten we onze aandacht op de 1-uurgrafiek, op zoek naar het eerste serieuze teken van kracht.

Vanwege een korte break met veel zon en voetbal dateert de vorige update van precies een week geleden. We hadden jullie niet beter kunnen voorbereiden op de ontwikkelingen van de afgelopen dagen.

We beginnen kort met een quote uit de vorige update:

“Een tijdelijke neerwaartse trend nadat we zijn afgewezen bij de bovenkant van de range ($72.000) hebben we de afgelopen maanden vaker gezien. Dit bracht de koers telkens terug naar de onderkant van de prijsrange rond $60.500. We houden er dan ook rekening mee dat we ook dit keer op weg zijn om de onderkant van de range opnieuw te testen.”

De magneet in de grafiek komt uit de update van vorige week. Daarnaast bespraken we belangrijke trendsupport op dit hogere tijdsbestek, namelijk de 200 MA’s, die zich vlak onder het supportgebied rond de onderkant van de range $60.500 bevinden.

Afgelopen maandag eindigde de flinke daling in een wick die bijna tot aan de 200 MA’s kwam, zie zwarte pijl. Gelukkig hebben we de onderkant van de prijsrange tot nu toe niet verloren, aangezien er geen enkele dagelijkse kaars onder de range gesloten is.

De vraag voor de komende dagen is of de onderkant van de range stand blijft houden. We moeten afwachten of we binnen enkele weken weer een stijging zien naar de bovenkant van de prijsrange, zoals we ook de vorige keren zagen na het testen van de onderkant van de prijsrange.

 

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd