Pundi X presenteert prototype XPhone op de CES

Het Pundi X-team toonde de prototype-telefoon met de naam XPhone – op de Consumer Electronics Show. Het kan worden gebruikt als een gewone Android-smartphone, maar wordt het ook geleverd met een blockchain-modus, die de Pundi X-blockchain gebruikt voor gecodeerde oproepen en teksten. De XPhone werd voor het eerst aangekondigd in oktober vorig jaar en staat gepland voor release in Q3 van 2019.at weten we over de blockchain-telefoon?

Android 9.0

Het besturingssysteem is gebaseerd op Android 9.0 van Google, waardoor Android-apps gewoon te gebruiken zijn. Hiermee hoopt Pundi X dat gebruikers en ontwikkelaars een overstap maken vanuit Android. Er wordt een ander protocol gebruikt dan het “normale” internetprotocol http. Elk apparaat dat is aangesloten op het netwerk van Pundi X is een “node” en heeft een eigen adres en private key. Toch zijn ze terughoudend over de specificaties van de XPhone. Om welke hardware gaat het, wat voor RAM geheugen zit er in en wat voor processor wordt er gebruikt?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FXTP:// protocol

In plaats van het https:// protocol wordt er gebruik gemaakt van het protocol FXTP://xxx (naam). Foto’s, data, bestanden of een website kunnen via dat protocol opgezocht worden. Bellen, een berichtje sturen of mailen kan via de commando’s. Bel (naam), sms (naam) of mail (naam).

Over Pundi X

Pundi X (NPXS, voorheen PXS) is een jong project dat zich sterk gepositioneerd heeft het laatste jaar en in dit jaar. Het bedrijf komt uit Indonesië (archipel inmiddels zelf goed voor 260 miljoen zielen) en wil -aanvankelijk- Zuidoost Azië veroveren. Pundi X bestaat uit een drietal projecten die met elkaar samenwerken, maar die ook los gezien kunnen worden. Ze wil iedereen die nog nooit met banken, cryptocurrency of digitaal geld in aanraking is gekomen voorzien van een middel om dat snel en eenvoudig te doen.

Pundi X en retail

Hiervoor sluiten zij zich aan bij diverse andere coins om samenwerking in met name de retail mogelijk te maken. Ze hebben zeker gekeken naar hoe in Japan bitcoin steeds meer gebruikt wordt in winkels. [penci_button link=”https://bitcoinmagazine.nl/2018/07/coin-highlight-2-pundi-x-voor-de-volgende-miljard-gebruikers-van-crypto-waar-en-wanneer-dan-ook/” icon=”” icon_position=”left” size=”small”]Lees verder[/penci_button].

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer