Goedemorgen Bitcoin: Ajax heeft nieuwe ‘cryptopartner’

5937 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinmerce en Ajax bundelen krachten: Een nieuwe stap voor crypto toegankelijkheid

AFC Ajax en Coinmerce zijn een baanbrekend partnership aangegaan. Cryptoplatform Coinmerce is tot en met 2027 de Official Partner van Ajax.

Cryptocurrencies zijn in ontwikkeling. Coinmerce zet zich in voor de toekomst van deze markt. Tijdens het partnership zullen Ajax en Coinmerce samenwerken om deze ambitie te realiseren. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van een duurzaam plan en het integreren van blockchaintechnologie waar mogelijk.

Startups kunnen bankrisico’s afdekken met Bitcoin — Tim Draper

De val van Silicon Valley Bank (SVB) in maart 2023 heeft durfkapitalist Tim Draper ertoe aangezet de bedrijven waarin hij investeert te adviseren Bitcoin te kopen. Draper is zelf al jaren bezig met bitcoin.

Op 27 juni 2014 betaalde Draper ongeveer 19 miljoen dollar (~24,1 miljoen dollar in 2023) voor bijna 30.000 bitcoin die in beslag waren genomen van de Silk Road door de Amerikaanse Marshals Service en geveild werden aan het publiek. Hij is dus niet helemaal onbevooroordeeld.

Robinhood koopt cryptobeurs Bitstamp in poging uit te breiden buiten de VS

Robinhood Markets Inc. heeft een belangrijke stap gezet naar wereldwijde uitbreiding door Bitstamp, een van Europa’s grootste en meest gevestigde cryptobeurzen, over te nemen voor $200 miljoen in contanten.

Details van de overname
Deze all-cash deal, met een waarde van $200 miljoen, zal in de eerste helft van 2025 worden gesloten. Het is Robinhood’s grootste overname tot nu toe en positioneert het bedrijf om zijn bereik buiten de VS uit te breiden en zijn betrokkenheid bij de wereldwijde cryptomarkt te verdiepen. De overname is bedoeld om het productaanbod van Robinhood te versterken en institutionele klanten te bedienen met nieuwe diensten.

Bitcoin ETF’s scoren bijna $500 miljoen aan instromen

Op 5 juni probeerde de bitcoin koers weer richting een all-time high uit te breken en de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs deden mee. Er stroomde gisteren weer voor $488,1 miljoen richting de ETFs. Wat die instroom bijzonder maakt, is dat er bijna geen zoekvolume is op Google. Al helemaal niet in vergelijking met de bullrun van 2021.

Retail moet nog instromen?
Dat zou in theorie kunnen betekenen dat particulieren, het grote publiek, tijdens deze bullrun nog moet instromen.

Het blijft natuurlijk de vraag of ze deze bullrun überhaupt komen. De afgelopen bullruns zal er door veel mensen ook een hoop geld verloren zijn, omdat ze steeds instapten op het moment dat bitcoin al compleet door het dak ging.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...