Bitcoin breekt prijsrecord boven $49.000! Interesse neemt toe

De bitcoin (BTC) koers beleeft mooie weken. De prijs van een BTC steeg naar $49.344 op Coinbase. Waar komt de groeiende interesse vandaan?

Bitcoin is en blijft een spel van vraag en aanbod. Allerlei groepen mensen grijpen naar bitcoin: grote multinationals, banken en de doorsnee beleggers. Het was nog nooit zo makkelijk om mee te doen in deze opkomende nieuwe economie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Groeiende interesse

Het is momenteel erg populair om iets over bitcoin te roepen. Het bedrijf Tesla kocht recentelijk voor $1,5 miljard aan bitcoin. Daarmee is het niet het eerste grote Amerikaanse bedrijf die een deel van hun vermogen in bitcoin stopt, maar de stap zette wel een nieuwe trend. Medeoprichter Elon Musk is op papier de rijkste mens op aarde en weet via Twitter het vuurtje goed op te stoken.

Door dit soort aankopen komt er niet alleen meer aandacht voor bitcoin: het maakt het ook moeilijker voor andere partijen om onder een bepaalde prijs te kopen. Je kunt er vanuit gaan dat de BTC van Tesla voorlopig niet op de markt komt. Dat geldt voor veel kleine spelers al, maar nu zijn er bedrijven met miljarden te besteden die ook bitcoin vast gaan houden.

Bedrijven als Uber voelen zich geroepen om iets over BTC te zeggen: zij gaan mogelijk wel betalingen faciliteren, maar gaan absoluut (nog?) niet hun dollars omzetten. Twitter toont ook interesse.

PayPal heeft inmiddels al een koop-en verkoopoptie ingebouwd en wil dat dit jaar nog uitrollen naar andere delen van de wereld naast Amerika. Om deze diensten te faciliteren moet het bedrijf ook bitcoin van de markt kopen. Je kunt bij PayPal géén BTC opnemen, dus wat zij opslokken blijft voorlopig ook in hun eigen ecosysteem hangen en zien we niet snel meer terug op de wereldmarkt.

Aan de andere kant van het spectrum heb je banken als Morgan Stanley die serieus werk maken van een mogelijke aankoop van bitcoin voor in de reserves. De Europese Centrale Bank (ECB) is daar (in ieder geval publiekelijk) nog totaal niet mee bezig. De voorzitter van de centrale bank Christine Lagarde is helder: het is 'hoogst onwaarschijnlijk' dat BTC snel op de balans van de bank verschijnt.

De ECB kwam wel met een tweetje voor Valentijnsdag vandaag:

Centrale banken wereldwijd zijn druk bezig om nieuw geld in hun economieën te pompen om de machine draaiende te houden. Het sentiment rondom deze maatregelen wordt echter steeds negatiever. In de praktijk is dit misschien nodig om bepaalde groepen overeind te houden, maar elke euro of dollar die extra op de markt komt betekent slecht nieuws voor spaarders.

Elke euro die op je bankrekening staat wordt in de regel minder waard als er meer euro's zijn.

Bitcoin groeit mede door de ECB en de andere centrale banken wereldwijd heel snel in prijs op dit moment. Er is meer geld en het verhaal achter bitcoin is beter dan ooit: je bent er zeker van dat er maximaal 21 miljoen BTC zal zijn.

Michael Saylor, directeur van MicroStrategy, vergeleek het vasthouden van dollars met smeltende ijsklontjes bewaren. Dit sentiment hoor je vaker terug, bij particuliere beleggers maar ook steeds vaker vanuit de hoek waar veel geld zit.

MicroStrategy zet vol in op bitcoin als spaarmiddel. Bedrijven als Tesla doen dit met een relatief klein percentage van hun kasreserves. Maar het is een begin: zij zien bitcoin als beter alternatief om waarde vast te houden dan de dollar.

Ook particuliere beleggers lijken steeds beter hun weg te kunnen vinden naar bitcoin. Niet voor niets hebben bijna alle grote beurzen regelmatig last van technische problemen wegens grote drukte. Een beurs als Kraken moest zelfs even de deuren sluiten voor nieuwe klanten.

De geest lijkt uit de fles en de vraag is vooral: wie volgt?

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

Ethereum trending crypto Nieuws
ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

Nieuws
Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

cardano koers verwachting Nieuws
ADA Koers Pumpt 10%, Doorbreekt $0,65: Kan Cardano 1 Euro Worden?

Terwijl de crypto markt in vuur en vlam staat, is Cardano in de afgelopen 24...

Lees meer