Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin en Ethereum ETFs in Hongkong aan het einde van april

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Gereguleerde Bitcoin en Ethereum ETFs gelanceerd in Hongkong

Op 30 april zullen de eerste Bitcoin en Ethereum exchange-traded funds (ETFs) in Hongkong van start gaan. De Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong heeft recentelijk akkoord gegeven voor deze innovatie in de cryptomarkt. Wat betekent deze ontwikkeling voor investeerders en de financiële markt in Hongkong?

De goedkeuring van Bitcoin en Ethereum ETFs biedt zowel particuliere als institutionele beleggers een veiliger en gemakkelijker manier om te investeren in cryptocurrencies. Deze stap onderstreept het groeiende vertrouwen in crypto als een legitieme investeringsoptie binnen een gereguleerd kader.

Phoenix Wallet Binnenkort Verwijderd uit Amerikaanse App Stores

Binnenkort is de Phoenix Wallet-app niet langer beschikbaar zijn in app stores in de Verenigde Staten. De ontwikkelaars van de bitcoin wallet kondigen aan op Twitter dat ze hun software uit de digitale winkels halen in de VS. Dit lijkt een nieuwe trend: Amerikaanse toezicthouders en handhavers pakken softwareontwikkelaars steeds harder aan. Sommigen willen een eventuele aanklacht en procedure voorkomen.

Dit werd aangekondigd via een recente tweet van het officiële PhoenixWallet-account. Amerikaanse gebruikers van de app worden geadviseerd om hun wallets te legen voordat de app verwijderd wordt. Voor Android-gebruikers kan dit door in de instellingen te kiezen voor ‘Close channels’, terwijl iOS-gebruikers gebruik kunnen maken van de optie ‘Drain wallet’.

Beursgenoteerde bitcoin miner is niet bang voor halving en blijft investeren

De beursgenoteerde bitcoin miner Marathon Digital is van plan om zijn hashrate in 2024 te verdubbelen. Waar ze eerder dit jaar nog mikten op een hashrate van 35-37 exahash per seconde als target, willen ze nu uitkomen op 50 exahash per seconde voor het einde van dit jaar.

Wat dat betreft lijkt het erop dat bitcoin miners zich niet laten bangmaken door de halving, die op dit moment toch voor een fikse omzetdaling zorgt.

Mijlpaal in Australië: 1.000 actieve bitcoin ATM’s

Australië heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Er staan nu namelijk 1.000 actieve crypto-pinautomaten in het land. Daarmee is het nu de derde grootste hub voor bitcoin ATM’s van de wereld.

Uit data van Coin ATM Radar blijkt dat Australië zich nu bij de Verenigde Staten en Canada mag voegen betreffende landen met meer dan duizend ATM’s.

Momenteel vertegenwoordigt Australië 2,7% van het wereldwijde pinautomaten. De Verenigde Staten is wat dat betreft overduidelijk marktleider. met maar liefst 31.170 machines. Daarmee heeft het 82,8% van het marktaandeel te pakken. Canada volgt met 2.918 apparaten op 7,8%.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...