Analisten stellen verwachtingen bij, maar bitcoin prijs van $100.000 zit er nog in

331 totale weergaven

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Technisch analisten stellen verwachting bij, maar blijven bullish voor 2022

De afgelopen week lag de bodem bij $45.479 en de prijs koerst deze zondagochtend boven de $47.000.

Diverse analisten stellen hun verwachtingen voor dit jaar bij, zo is een prijs van $100.000 binnen 12 dagen absoluut niet reëel. Géén herhaling van het 2017-scenario dus.

Niettemin delen diverse analisten nog gretig bullish grafieken.

Rekt Capital ziet dat de koers vooralsnog boven de exponential moving average zone van $44.896 blijft en zolang dat niveau verdedigd wordt, ziet hij geen reden om af te stappen van een bullish standpunt.

Matt Hyland ziet dat de koers op de driedaagse Relative Strength Index (RSI)-indicator naar boven is afgeketst.

Met deze technische indicator, bedacht in 1978, kun je bepalen of bitcoin onder - of overgewaardeerd is. Kortom: een koop - of verkoopsignaal.

Volgens Hyland is het kristalhelder dat de koers zijn bodem heeft gevonden.

Ook Kevin Svenson ziet dat de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) indicator sinds lange tijd een voorzichtig groene candle schrijft.

Ook de Nederlandse handelaar en analist Michaël van de Poppe anticipeert op een hogere prijs na een initiële daling richting $43.000.

Hodlers

Lange termijn beleggers zijn te betitelen als hodlers, een meme die 8 jaar geleden per toeval ontstond.

Kijken we naar on-chain signalen, dan maakt analist TXMC melding van hodler-gedrag bij lange termijn beleggers.

Historisch gezien verkopen hodlers wel degelijk, maar ze proberen de top te timen.

In de onderstaande grafiek zien we de procentuele verandering van de hodler bitcoin voorraad per week.

Een negatieve waarde betekent dat hodlers bitcoin aan het uitgeven zijn.

We zien dat deze groep procentueel minder heeft uitgegeven in de maanden oktober en november (-0,6%) in vergelijking met vorige uitgifteperiodes (-2,1% in januari 2021)

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...