Bitcoin rond $56.000, netwerk verwerkte $70 miljard aan transacties in 1 dag

De prijs van bitcoin (BTC) staat op 18,848.93USD. Hoe staat de markt ervoor?

Bitcoin netwerk

Gisteren verwerkte het bitcoin netwerk meer dan $70 miljard aan transacties. Uiteraard gaat dit om transactie met BTC. Miners kregen zo'n $17 miljoen aan bitcoin aan transactiekosten. Dat is het hoogste bedrag in dollars sinds december 2017.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bitcoin netwerk groeit gestaag. Er zijn steeds meer spelers op de markt en steeds meer partijen in de wereld komen er (indirect) mee in contact. Volgens analist Willy Woo groeit bitcoin een stuk sneller dan het vroege internet.

Als de groei zich in dezelfde trend doorzet hebben we in de volgende vier jaar te maken met 1 miljard (!) bitcoiners.

Willy Woo bekijkt ook interessante actuele data. 14% van de bitcoin in omloop werd verstuurd sinds de bitcoinmarkt boven $1.000 miljard stond. 86% is ondanks de prijsstijgingen niet meer verstuurd.

Industrie

Ook in de industrie is er van alles aan de hand. Er zit steeds meer geld bij grote invloedrijke partijen binnen het ecosysteem, terwijl er ook vermogende nieuwe partijen instappen.

Een voorbeeld van de aantrekkingskracht van de industrie is een nieuwe werknemer van de Amerikaanse tak van Binance. Brain Brooks is de nieuwe directeur van Binance US.

Brook is een oud topbankier en voormalig directeur van Office of the Comptroller of the Currency (OCC). De OCC is een belangrijk adviesorgaan voor de Amerikaanse overheid en de bankensector. Voor zijn overstap naar Binance was hij al actief bij Coinbase.

Als ervaren regelmaker en/of bankier lijkt er een mooie uitdaging te zijn in deze opkomende industrie. Het salaris zal ook meehelpen, want beurzen breken constant omzet- en dagrecords.

Het minen van bitcoin is erg winstgevend als je de juiste hardware hebt én op een plek zit waar energie goedkoop is. Mede daarom blijven partijen investeren in deze tak van sport. DMG Blockchain koopt mede daarom 3.600 nieuwe machines.

Banken als Morgan Stanley doen inmiddels ook mee. De bank geeft aan dat bitcoin te groot is om te negeren, vermogende klanten met $2,5 miljoen of meer bij de bank kunnen aan de slag met futures. Zo bieden ze hun klanten de kans om mee te doen met de prijsactie van BTC.

Een ander teken van de interesse in markt zijn grote investeringen. Blockchain.com ontving een investering van $100 miljoen van Baillie Gifford, een vroege investeerder in Tesla. Blockchain.com heeft een populaire walletdienst en is ook een beurs.

Lees meer over:
data

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)